Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Chec de post cu cacao și nuci

Chec de post cu cacao și nuci

Checul de post cu cacao si nuci este ideal si pentru cei care au ales un regim de viata vegan, scrie divainbucatarie.ro.

INGREDIENTE:

(pentru 12-16 portii)

300 g faina

1 varf cutit sare

200 g zahar tos

30 g pudra neagra de cacao

60 g nuca tocata mare

1/4 lingurita pudra de scortisoara

1 lingurita pudra de coaja de portocale (coaja rasa de portocale/ esenta portocale)

1 plic praf de copt

300 ml lapte de soia

100 ml ulei

1 lingurita rom (esenta rom)

2 linguri ulei pentru tapetare forma

3 linguri faina pentru tapetare forma

Pentru decor – optional:

60 g zahar

40 ml apa

30 g nuci macinate

1 varf cutit scortisoara

1/2 lingurita zahar pudra

PREPARARE:

Am pus intr-un bol incapator toate ingredientele solide. In alt bol am turnat laptele de soia cu ulei si rom (esenta de rom).

Am lasat in poza laptele vegetal pe care il folosesc in mod obisnuit nu pentru a-i face reclama, ci pentru ca am primit foarte multe intrebari legate de laptele vegetal folosit de mine.

Pandesc perioadele in care Bio Mania are reduceri si atunci ma aprovezionez cu un stoc mai mare.

Am amestecat fiecare bol in parte pana s-au omogenizat compozitiile, apoi am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am amestecat foarte bine compozitia finala. Am adaugat jumatate din cantitatea de nuci in aluat.

Tapetam forma cu ulei si faina, apoi turnam aluatul in 3 etape. Dupa ce acoperim fundul formei presaram o parte din nuca tocata pastrata, mai punem un strat de aluat, peste care presaram restul de nuca ramasa. Acoperim cu ultimul strat de aluat.

Coacem checul de post cu cacao si nuci timp de 30-35 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi il lasam sa se raceasca primele 15 minute in tava. Daca tapetarea s-a facut uniform checul va fi rasturnat cu usurinta. Se poate tranti forma de chec de masa, de la aproximativ 5 cm. In acest moment se desprinde checul de fundul tavii, dar si de marginile ondulate.

In momentul in care am scos checul din cuptor am pus zaharul cu 20 ml apa intr-o craticioara si l-am lasat pe foc pana s-a caramelizat. Am luat oala de pe foc, am pus restul de apa si am intors oala pe foc, amestecand pentru a dizolva zaharul cristalizat.

Am uns cu acest sos gros checul, apoi am lipit nuca tocata amestecata cu scortisoara si zahar pudra.

 

Sursa foto: divainbucataria.ro

 

Share:

Articole recomandate