Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Băutură de ciocolată caldă (vegană)

Băutură de ciocolată caldă (vegană)

Atunci când ţi-e poftă de ciocolată şi îţi doreşti o versiune lichidă a ei, această reţetă este colacul tăul salvator.

 

Ingrediente:

•          500 ml lapte de alune/migdale

•          2 linguri de praf de cacao crudă

•          1 linguriţă de ulei de cocos

•          1 linguriţă de miere sau sirop de agave

•          1/2 linguriţă de apa florală de levănţică (Naturalista vă vine în ajutor)

•          50 gr ciocolată neagră de cea mai bună calitate (opţional)

 

Ingrediente pentru bezeaua vegană

•          1/3 pahar de seminţe de in

•          1 pahar cu apă

 

MAGIA:

Încălziţi laptele (nu-l lăsaţi să fiarbă), apoi adăugaţi ciocolata topită la aburi, rând pe rând adăugând celelalte ingrediente. Amestecaţi cu ardoare, până primiţi un lichid omogen, cremos şi foarte aromat. Untul de cocos este cel responsabil de structura cremoasă şi bogăţia aromei, ceea ce face o ceaşcă de cacao să fie bună cu adevărat. Se decorează cu bezea din seminţe de in, obţinută prin fierberea seminţelor,  separarea substanţei gelatinoase obţinute şi mixată până capătă consistenţa unei spume.  

Băutura se poate decora cu niscaiva flori de levănţică. Precum am mai menţionat, se indulceşte direct în pahar. Se serveşte alături de o carte bună şi un pisic ce toarce mieros.

Autor: Rodica Dumbrăveanu

Reţetă din Revista cu GUST

www.facebook.com/revistacugust

Share:

Articole recomandate