Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Rețeta unei şarlote de mere sănătoasă și gustoasă

Rețeta unei şarlote de mere sănătoasă și gustoasă

Orice reţetă se poate prepara sănătos. Când vine vorba de copturi misiunea este cât se poate de simplă – înlocuieşte făina albă cu cea integrală, bogată în elemente nutritive şi jumătate de lucru deja-i făcut. Se exclude şi zahărul, înlocuieşte-l cu zahăr de trestie sau cu miere. Ştim că există o ipoteză că mierea devine nocivă la temperaturi înalte, dar ea nu este demonstrată. Iar șarlota pe care ți-o propunem spre pregătire este foarte bună și sănătoasă, mai ales că are și brânză de vaci în componența sa.

 

Ingrediente:

- 4 mere mici sau 2 mari

- 100 g de făină integrală

- 250 g brânză de vaci cu grăsime 5%

- 150 ml de chefir

- 2 ouă

- 1 linguriță de scorțișoară

- puțină miere (opțional)

 

Cum se prepară:

- Se încălzeşte cuptorul până la 200 de grade.

- Merele se taie rondele de câţiva milimetri.

- Ouăle se bat, se adaugă brânza, iarăşi se bat până se obţine o masă omogenă.

- Se adaugă chefirul, făina, scorţişoară, miere şi se face un aluat dens.

- O tavă nu prea mare se unge cu ulei, iar pe fund se aşterne un strat nu prea mare de aluat. Deasupra acestuia se aranjează merele, peste care se toarnă restul aluatului, amestecând merele pentru ca aluatul să pătrundă între ele şi să umple golurile.

- Şarlota se coace 30 de minute sau până când aluatul este gata.

- Se serveşte cu caramelă formată dintr-un amestec de unt de cocos, miere şi unt de arahide.

 

Informații și foto: omactiv.md

Share:

Articole recomandate