5 rețete neobișnuite și simple pentru ouă ochiuri la micul dejun

5 rețete neobișnuite și simple pentru ouă ochiuri la micul dejun

Omleta sau ouă ochiuri reprezintă cea mai frecventă mâncare la micul dejun. Dar simplele ouă prăjite deja e plictisitor. Așa că am ales câteva rețete neobișnuite, dar foarte simple, pe care le puteți găti dimineața.

1. Ouă-ochiuri în ardei dulce

Tăiem rondele de la ardei grași, prăjim pe tigaie pe fiecare parte, apoi turnăm câte un ou în fiecare și prăjim. Apoi presărăm sare și piper după gust.

 

2. Ouă-ochiuri în rondele de ceapă

La gătit e același principiu ca și cu ardeii grași, doar că folosim rondele de ceapă tăiate mășcat, ca să fie marginile înalte.

3. Ouă-ochiuri în toast

Într-o felie de pâine pentru toast faceți o gaură în forma care doriți. După aceasta prăjiți felia pe ambele părți și apoi turnați oul în gaura formată. Sărați și pipărați după gust.

 

4. Ouă-ochiuri în roșii

Aici avem nevoie de cuptor. Deci la roșii se taie partea de sus și se scoate miezul. În interior se toarnă oul, se presară cu sare și piper și se dă la cuptorul încălzit până la 180 de grade. Se coace până când albușul oului se întărește.

 

5. Ouă-ochiuri în ciuperci

Scoatem piciorușul ciupercilor. În pălărioară turnăm oul, sărăm și pipărăm, putem pune și cașcaval ras. Dăm la cuptorul înfierbântat și coacem până când ciupercile sunt gata.

 

Informații și foto: parents.ru

Adaugă comentariu