6 reţete de mic-dejun special pentru copii
- 2019-05-17
- 11945
Nu ştii ce să le mai dai copiilor la masa de dimineaţă? Avem idei pentru toate gusturile, şi dulci, şi sărate. Toate sunt sănătoase şi foarte gustoase – taman pe placul picilor.
Brioşe cu ouă şi mozzarella
Ingrediente
5 ouă mari
1 cană de lapte
200 g mozzarella sau brânză cheddar răzuită
Sare
Piper
100 g broccoli
200 g ciabatta
Mod de preparare
Într-un vas mare se bat ouăle, brânza, laptele, sarea şi piperul. Broccoli se rupe în bucăţi mici. Pâine se taie cubuleţe. Broccoli şi pâinea se adaugă în amestecul de ouă şi brânză. Ungeţi cu unt sau ulei 4 forme de brioşe. Se toarnă compoziţia şi se acoperă cu folie de plastic. Se dă la rece peste noapte.
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 grade Celsius. Se scoate folia şi tava se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se serveşte după 5 minute.
Clătite cu sos de căşuni
Ingrediente
4 ouă
1 l lapte
300 g făină
Pentru sos
250 g căpşuni proaspete
100 g smântână lichidă
2 linguri de frişcă
Mod de preparare
Se amestecă ouăle, laptele şi făina pentru compoziţia de clătite. Se mai adaugă făină dacă este prea subţire compoziţia. Se coc clătitele.
Pentru sos se pun toate ingredientele într-un mixer şi se amestecă până se omogenizează.
Se toarnă cantitatea dorită pe fiecare clătită.
Brioşe cu zucchini şi mere
Ingrediente
350 g făină
90 g zahăr brun
1 plic praf de copt
½ linguriţă de bicarbonat de sodiu
Sare
Un praf de scorţişoară
Un praf de ienibahar
2-3 cuişoare
240 g lapte bătut
70 g mere date pe răzătoare
60 ml ulei canola
1 ou mare
1 linguriţă de extract de vanilie
100 g zucchini dat pe răzătoare
250 g măr curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius. Se unge cu ulei sau unt o tavă pentru 12 brioşe. Se pun hârtii de copt pentru brioşe.
Se amestecă cu telul făina, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorţişoara şi iehibaharul. Într-un bol mic se amestecă laptele bătut, merele date pe răzătoare, uleiul, oul şi extractul de vanilie. Ingredientele umede se adaugă peste cele uscate şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se încorporează zucchini şi cubuleţele de măr.
Compoziţia se pune în forme, umplând doar un sfert. Se coc pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Omletă în borcan
Ingrediente
2 bucăţi de bacon
120 g baby spanac
30 g brânză de care preferaţi
2 fire de ceapă verde
2 ouă mari
1 lingură de lapte
Sare
Piper
Mod de preparare
Baconul se pune în tigaie şi se lasă 2-3 minute pe fiecare parte, până devine crocant. Spanacul, ceapa verde tocată mărunt şi brânza se pun într-un borcan de 300 g. În acest punct, borcanul se poate lăsa la frigider peste noapte. Apoi se face omleta şi se adaugă şi ea în borcan. Se pune baconul. Se mai poate presăra ceapă verde deasupra.
Burrito
Ingrediente
450 g şuncă
1 kg spanac
500 g ciuperci tăiate feliuţe subţiri
1 linguriţă pudră de usturoi
10 ouă mari
250 g mozzarella
2 avocado
Sare
Piper
100 g sos salsa
6 tortilla
Mod de preparare
Se unge cu ulei o tigaie întinsă şi se pune pe foc mediu. Se pun şunca, spanacul, ciupercile şi pudra de usturoi. Se lasă până se înmoaie ciupercile şi usturoiul. Se pun apoi într-un bol mare.
Se pune iar ulei şi se adaugă ouăle bătute. Se lasă până când sunt făcute.
Omleta şi compoziţia de spanac şi ciuperci se împarte în 6. Fiecare grămăjoară se întinde pe câte o foaie de tortilla. Se pun şi sos salsa, mozzarela răzuită şi felii de avocado, se împăturesc. Se servesc imediat.
Quinoa cu mango şi nucă de cocos
Ingrediente
100 g de quinoa bine spălată
300 g lapte de cocos
O banană tăiată felii subţiri
Sare
200 g mango tăiat mărunt
90 g fulgi de cocos
Mod de preparare
Într-un vas se pun la fiert quinoa, laptele de cocos şi feliile de banane. Se lasă să fiarbă, apoi se dă focul mai mic şi se acoperă. Se mai lasă 15-20 de minute, amestecându-se din când în când. Apoi, se ia de pe foc şi se pune în două borcane. Se acoperă cu mango şi fulgi de cocos.
Sursa: gustarte.ro