6 preparate delicioase cu ouă pentru micul dejun, prânz, cină și desert

6 preparate delicioase cu ouă pentru micul dejun, prânz, cină și desert

Dacă ar fi să alegem un singur aliment versatil care să ne ajute în prepararea micului dejun, al prânzului, cinei și desertului, am răspunde ”ouă”. Sunt ieftine și funcționează perfect pentru orice preparat, plus că sunt bogate în proteine, grăsimi și vitamine și minerale esențiale. Iată șase rețete care să te inspire în care poți folosi ouăle, scrie csid.ro

Paste carbonara cu sparanghel

Pastele carbonara sunt ușor de realizat și sunt cunoscute pentru sosul delicios care are la bază ouă. În acest caz, pentru a aduce o pată de culoare, înlocuiește baconul cu sparanghelul pentru o rețetă mai sănătoasă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: gălbenușuri de ouă, brânză Gouda, sare kosher, spaghete integrale, ulei de măsline, sparanghel proaspăt, căței de usturoi, zeamă de lămâie și piper roșu măcinat.

Toast cu ouă la cuptor

Acest preparat este un amestec de texturi crispy, pufoase și cremoase și este ideal pentru micul dejun. Ai nevoie de următoarele ingrediente: ulei de măsline, ciuperci shiitake, zeamă de lămâie, sare kosher, usturoi, ouă, piper negru și pâine integrală.

Bol cu cereale, legume și ouă prăjite

Acest bol cu cereale este bogat în legume proaspete și vibrante, alături de ouă prăjite ale căror gălbenuș servesc minunat ca dressing. Ai nevoie de următoarele ingrediente: suc de limetă, tahini, sos de soia, ulei de susan, ghimbir proaspăt, ulei de măsline, ouă, castraveți, morcovi, edamame, sare kosher.

Fritatta cu praz și ceapă verde

Prazul și ceapa verde oferă o savoare rustică, iar astfel devine micul dejun sau, de ce nu, prânzul ideal pentru tine și familia ta. Ai nevoie de următoarele ingrediente: praz, ulei de măsline, ceapă verde, ouă, lapte, amestec de ierburi proaspete, sare kosher, piper negru, brânză cu ierburi și usturoi.

Pancakes cu zucchini și ouă poșate

Pentru aceste clătite cu zucchini se folosește Za’atar, un condiment din Estul Mijlociu amestecat cu oregano și multe altele. Ai nevoie de următoarele ingrediente: noodles din zucchini, sare kosher, panko, amestec proaspăt de ierburi, ceapă verde, zeamă de lămâie, Za’atar, piper negru, ouă și ulei de măsline.

Sufle de caise și fistic

Sufleul este mult mai ușor de preparat decât te-ai fi așteptat. Caisele, mierea și fisticul ajută la obținerea unui preparat cremos și delicat. Așadar, ai nevoie de următoarele ingrediente: unt fără sare, zahăr granulat, caise în compot, fistic, miere, cardamom, sare kosher, gălbenușuri, albușuri și cremă de tartar.

Adaugă comentariu