Odoraș.

Odoraș.

Tedi

PLĂCINTE CU BRÂNZĂ DIN FOI DE LAVAȘ

PLĂCINTE CU BRÂNZĂ DIN FOI DE LAVAȘ

Se pregătesc foarte rapid și nu e nevoie de tehnici sofisticate. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

INGREDIENTE:

500 gr. – brânză proaspătă de vaci

100 gr. – cașcaval

3 foi de lavaș

5 ouă

4-5 fire de ceapă verde

350 ml. – smântână

1 lingură – mix de semințe

Sare și piper

MOD DE PREPARARE:

1. Răzuiește cașcavalul.

2. Pune brânza într-un bol, adaugă cașcavalul, ouăle, ceapa verde, condimentează cu sare, piper și amestecă.

3. Într-un alt bol pune smântâna, adaugă ouăle, condimentează cu sare, piper și mixează.

4. Întinde 1/3 din cantitatea de umplutură pe marginea mai lungă a unei foi de lavaș apoi rulează mai strâns și la sfârșit taie în 4 bucăți egale, procedează la fel cu celelalte 2 foi.

5. Toarnă la baza tavei 1/3 din cantitatea de sos de smântână, aranjează plăcintele una lângă cealaltă, acoperă cu sosul rămas, decorează cu semințe și coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 25-30 minute.

6. Scoate tava din cuptor, lasă plăcintele să se răcească un pic și servește-le cu plăcere. Plăcintele se pregătesc rapid, sunt moi, cu umplutură delicioasă iar semințele de deasupra îi dau o notă crocantă. Poftă bună!

Sursa: valeriesfood.md

 

Share:

Articole recomandate