Pui copt în lapte - o rețetă superbă de la Jamie Oliver
- 2018-04-24
- 3061
Combinaţie de lapte, carne de pui şi condimente poate părea bizară, dar renumitul bucătar Jamie Oliver promite că aromele şi texturile rezultate vor fi pe placul întregii familii. Carnea se va desprinde uşor de pe oase, iar sosul rezultat va fi perfect lângă o garnitură de spanac sau cartofi.
Ingredientele necesare:
- 1,5 kg de pui crescut liber
- ulei de măsline
- o jumătate de baton de scorţişoară
- salvie proaspătă
- 2 lămâi
- 10 căţei de usturoi
- 565 ml de lapte
Mod de preparare:
Încinge cuptorul până la 190°C. Puiul se asezonează cu sare de mare şi piper, apoi se pune într-o tigaie cu ulei de măsline şi se lasă să prindă culoare pe toate părţile.
Se ia de pe foc, se pune pe o farfurie şi se aruncă uleiul din tigaie.
Puiul se pune într-un vas cu scorţişoară, frunze de salvie, coajă de lămâie, căţei de usturoi necurăţaţi şi lapte. Se lasă să se coacă o oră şi jumătate.
Se serveşte cu spanac sau piure de cartofi.
Rețetă și foto: jamieoliver.com; gustarte.ro