10 idei creative de tartine pentru copii

10 idei creative de tartine pentru copii

Dacă nu vă puteţi convinge copilul să mănânce, fiţi şireţi. Preparaţi tartine care o să fie mâncate şi cu privirea. Fructele şi legumele sunt aliaţii voștri atunci când doriţi să faceţi o capodoperă culinară. Din cele mai simple, dar sănătoase ingrediente puteţi completa micul dejun, prânzul şi cina copilului, care la sigur nu va lăsa nimic în farfurie.

Este demonstrat că picii acceptă mâncarea ce are diverse culori. Până şi vesela trebuie să fie deosebită. Alegeţi farfurii, tacâmuri şi cănuțe ce au imprimate personaje şi diverse motive creative. Puneţi imaginaţia la contribuţie şi nu vă limitaţi doar la anumite exemple standard, gândiţi-vă înainte de toate la ce i-ar plăcea copilului să mănânce, dar şi ce complex de vitamine i-ar fi necesar pentru perioada sa de vârstă. 

Tartina porcuşor, cu ou, crenvurst şi legume. Preparaţi două felii de pâine toast, iar în una dintre ele tăiaţi un cerculeț. Între felii plasaţi oul semi-prăjit, iar din bucăţelele de crenvurst formaţi picioarele, coada şi urechile. Dintr-o măslină puteţi face ochii şi năsucul. Completaţi platoul cu legumele preferate.

Tartina broscuţă cu salam, caşcaval şi olive. Din două felii de pâine formaţi două părţi ovale egale. În mijlocul feliilor puneţi salamul, iar caşcavalul îl tăiaţi la colţuri în formă de triunghiuri multiple. Olivele vă pot servi pe post de ochişori.

Tartina iepuraş cu salam, caşcaval şi morcov. Pe o felie de pâine, puneţi caşcavalul, iar salamul îl tăiaţi în diverse forme, astfel ca elementele unite între ele să dea în rezultat imaginea unui urecheat. Completaţi creaţia cu bucăţele de morcov.

Tartina şoricel cu salam, kreker şi caşcaval. Aşezaţi pe un kreker o bucăţică de caşcaval în formă de triunghi, din bucăţi de salam faceţi urechile, iar nasul şi ochii le tăiaţi dintr-o măslină. O crenguță de verdeaţă vă poate servi pe post de codiță.

Tartine omuleţi caraghioşi cu salam, caşcaval şi castraveţi. Tăiaţi feliile de pâine în triunghiuri, iar la mijloc puneţi salamul, apoi caşcavalul tăiat în formă de dințișori. Două bucăţi de castravete cu măsline sunt tocmai potrivite pentru ochi zglobii.

Tartina maşinuţă cu roşie, brânză şi castravete. Simplă de realizat şi se dă pe gust oricărui copilaş. Tăiaţi felia de pâine în formă de maşinuţă, iar din bucăţile de castravete şi roşie montaţi rotiţe. Felia de brânză este potrivită pentru un semafor ce poate fi completat cu bucăţi de legume de diverse culori.

Tartina în formă de văcuţă cu pastramă, salam, ardei şi măsline. Pentru a obţine formele necesare, asiguraţi-vă că ascuţişul cuţitului e tocmai bun de tăiat. O astfel de tartină vă garantează faptul că cel mic nu va face mofturi în timpul mesei.

Tartina în formă de leu cu legume şi salam. Tăiaţi felii bucăţile de legume preferate. Dintr-o felie de pâine formaţi părţile corpului. Cu bucăţile de caşcaval formaţi părţile feţei. Din leul ce tronează în farfuria copilului n-o să rămână mai nimic.

Tartine din blinii și bacon. Simplitatea acestui tip de tartină vă poate economisi timp, iar copilul va savura cu plăcere mâncarea.

 

Faceţi loc pentru un pic de creativitate şi imaginaţie în rutina zilnică şi bucuraţi stomăcelul, dar şi ochii cu cele mai gustoase compoziţii gastronomice. 

 

Sursa foto: 7ua.ru; ejka.ru

 

Adaugă comentariu