Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Cum se face smântâna de post

Cum se face smântâna de post

Pentru că suntem în Postul Paștelui, am pregătit pentru voi o selecție de rețete pentru a prepara smântână vegană (de post). Poftă bună! 

Smântâna din tofu

INGREDIENTE

  •  150 g tofu
  •  zeama de la jumătate de lămâie
  •  2 linguri de sirop de agave
  •  2 lingurițe de sare
  •  1 lingură de muștar
  •  60 ml ulei

MOD DE PREPARARE

Smântana este un produs rezultat din fermentarea laptelui ce are o textură fină și gust acrișor. Te poți bucura de smântână chiar dacă ții post, ești vegan sau ai intoleranță la lactoză.

Cum se face smântâna de post sau smântâna vegană din tofu

1. Tofu se tai în bucăți mari și se pune într-un blender.
2. Se adaugă uleiul, muștarul, siropul de agave, zeama de lămâie și sarea.
3. Se pornește blenderul. Se pasează până ce se obține un fluid asemănător smântânei ca textură și
culoare.
4. Smântâna vegană din tofu sau de post poate fi folosită ca sos alături de nachos, chipsuri, cartofi copți
sau cartofi dulci.
5. Acest tip de smântână se ține la frigider.

Smântâna din caju

INGREDIENTE

  •  1 cană de nuci caju
  •  1 cană de apă plată

MOD DE PREPARARE

Smântâna de post din caju este o smântână vegetală ce nu conține niciun produs de origine animală. Acest produs înlocuiește cu succes smântâna de gătit din lapte și poate fi folosită pentru lasagna, quiche, supe cremă, risotto, prăjituri etc.

Cum se face smântâna de caju, smântâna de post

1. Alunele caju se pun într-un castron și se acoperă cu apă. Se lasă la înmuiat timp de 6-8 ore (sau peste noapte).
2. Apa se scurge. Alunele caju și apa se pun într-un blender sau robot.
3. Se folosește puterea maximă a blenderului până se obține o smântână cremoasă fără cocoloașe.
4. Textura finală trebuie să fie asemănătoare cu cea a smântânei. Pentru gust și textură se mai pot
adăuga apă, zeamă de lămâie, sare.
5. Smântâna de post de caju poate fi ținută la frigider timp de 3-4 zile.

Share:

Articole recomandate