Trucuri de la bucătari-șefi, care îți vor simplifica viața

Trucuri de la bucătari-șefi, care îți vor simplifica viața

Deseori facem obișnuit lucrurile pe care le știm deja în timpul gătitului, dar uneori nu ne iese totul așa cum planificam, fie am adăugat mai multă sare, fie ne dorim carnea mai moale. În astfel de cazuri, bucătarii-șefi au câteva trucuri foarte utile.

 

1. Cum poți salva un zeamă prea sărată.

O soluție foarte utilă este să pui în zeamă o bucată de tifon în care ai pus un pumnișor de crupe. Lasă să fiarbă căci astfel crupele vor îmbiba surplusul de sare.

 

2. Cum poți face carnea de vită mai moale.

Pentru ca bucata de carne să fie mai fragedă după frigare trebuie să o pui inițial la marinat în maioneză.

 

3. Truc pentru a păstra gustul intens al mâncării.

Pentru a păstra gustul intens al mâncării, înainte de a servi încălzește vesela pentru mâncarea caldă și o răcorește pe cea pentru mâncarea rece.

 

4. Laptele și piure de cartofi.

Nu pune în piure de cartofi lapte rece căci îi dă o culoare gri. Mai bine adaugă în piure laptele care a fost adus până la fierbere.

 

5. Dacă pâinea a început să se întărească.

Nu arunca pâinea care nu mai este proaspătă. Aceasta nu mai este foarte gustoasă pentru tartine, în schimb poți găti „pâine de cașcaval” ca în imaginea de mai sus. Va ieși o adevărată masă pentru toată familia - rapid și gustos.

 

6. Ca să păstrezi mai mult timp legumele proaspete.

Ca legumele precum brocoli sau țelină să se păstreze mai mult timp proaspete învelește-le în foaie de staniol.

 

7. Cum poți reîmprospăta copturile.

Ca să încălzești o bucată de pizza și aceasta să arate bine, folosește tigaia, dar nu cuptorul cu microunde.

 

8. Iată cum poți face cuțitul mai comod.

Ca orice cuțit să fie mai cmod în utilizare și să nu lunece mânerul, îmbracă pe el mai multe elasticuri.

 

9. Înlocuitor pentru maioneză.

Dacă nu dorești să folosești manioneză sau nu o mai ai prin casă, poți folosi smântână în care adaugi un gălbenuș de ou fiert tare și o lingură de muștar.

 

10. Secretul cum să gătești cea mai gustoasă hrișcă.

Pentru a obține cel mai bun terci din hrișcă pune boabele la copt pentru câteva minute. Astfel acestea vor fierbe mai repede și vor fi mai aromate.

 

Foto și informații: adme.ru

Adaugă comentariu