Cum se face borșul roșu ca la carte. Reţetă de post

Cum se face borșul roșu ca la carte. Reţetă de post

Tot ceea de ce are nevoie organismul găsim în sfecla roşie. Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni. Sfecla roşie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se ştiinţific că luptă împotriva cancerului şi a altor afecţiuni. Așa că vă spunem cum se face borșul de sfeclă roşie ca la carte.

Ingrediente:

500 gr de sfeclă roşie

500 gr de cartofi

2 morcovi

2 păstârnaci mici

3 cepe medii

2 ardei graşi (roşu şi verde)

o legătură mare de leuştean

o legătură mică de pătrunjel

4 linguri de ulei de măsline

500 ml de borş de casă

Mod de preparare:

Toate legumele se taie mărunt apoi se pun la sotat puţin, doar până devin sticloase ceapa şi ardeiul. După câteva minute se adaugă morcovul, păstârnacul şi cartofii lăsându-se aşa încă cinci minute.

Într-o oală de ciorbă se fierb doi litri de apă, după care se adaugă legumele sotate.

Se adaugă şi sfecla rasă pe răzatoare, se acoperă oala şi se lasă să fiarba în voie. Un pic de sfeclă se lasă crudă. După ce au fiert zarzavaturile câteva minute, turnaţi peste sfecla oprită crudă un polonic de supă din oală şi lăsaţi-o în aşteptare până către final. Când este totul fiert se adaugă borşul.

Se lasă să dea în câteva clocote şi cu două minute înainte de final se adaugă în oala cu ciorbă şi zeama colorată din castronul în care s-a oprit sfecla.

Când se stinge focul se adaugă în oală, jumătate din verdeaţă, restul în momentul servirii.

Notă: Un secret al reţeţei este sfecla nefiartă: se opreşte puţină crudă pe care o veţi folosi la final pentru a da un aspect savuros ciorbei.

 

Sursa: click.ro; adevarul.ro; bucataras.ro

Adaugă comentariu