Pepenele roșu: efecte asupra corpului nostru
- 2023-07-28
- 1143
Pepenele verde este o plantă legumicolă, rezistentă la secetă și preferata acestui sezon de majoritatea oamenilor. În lume există peste 1.200 de varietăți de pepeni verzi, cu coaja de diferite nuanțe și miezul roșu, roz sau portocaliu.
Beneficiile pepenelui roșu
Pepenele roșu conține o serie de substanțe nutritive, fiind bogat în vitamine din complexul B, necesare pentru producerea de energie. Pepenele roșu este o sursă foarte bună de vitamina B6 și o sursă bună de vitamina B1, magneziu și potasiu. Cu un conținut de 6% zahăr și vitaminele A, B, E, K și C, pepenele verde mai conține tiamina, calciu, fier, fosfor, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu și magneziu.
S-a dovedit științific că persoanele care consumă în mod frecvent pepene verde sunt mai protejate împotriva cancerului, potrivit sursei citate.
Dieta cu pepene
Datorită conținutului bogat în vitamine și minerale dieta cu pepene roșu reprezintă o adevărată sursă de sănătate. Conținutul mare de apă îl recomandă ca diuretic pentru tratamentul rinichilor și aparatului urinar. Bogat în vitamine, minerale și antioxidanți foarte puternici, pepenele ne hidratează și ne purifică organismul, ameliorează sau chiar tratează diverse afecțiuni.
Pentru o digestie sănătoasă, pepenii nu trebuie combinați cu niciun alt aliment. Pepenele este un produs foarte acid, care fermentează în stomac și încetinește digestia altor produse, influențând punerea în greutate. Consumat între mese și în cantități moderate sau ținând cure doar de pepene verde, acesta este foarte sănătos și recomandat în lunile de vară, ajutând și la detoxifierea organismului și ajutând la procesul de slăbire.
Contraindicațiile pepenelui roșu
În consumul de pepene roșu există și unele contraindicații de care trebuie să ținem cont.
Dieta cu pepene verde este contraindicată în următoarele cazuri: diabet zaharat; boli ale pancreasului; pietre la rinichi; anomalii genetice ale sistemului urogenital; adenom de prostată; pielonefrită (inflamații ale rinichilor și pelvisului cauzate de infecții bacteriene); recuperare postoperatorie; gastrită cronică, ulcer gastric; colită, diaree.