9 lecții de viață pe care le-am învățat de la fiica mea

9 lecții de viață pe care le-am învățat de la fiica mea

Elena și Vitalie formează o familie frumoasă, de care te îndrăgostești la prima vedere, or, afecțiunea și buna înțelegere care domnește între ei este debordantă și molipsitoare. Secretul, spun ei, stă ascuns în rodul dragostei lor, pe nume Matilda.

Ai abia un an și cinci luni, dar din momentul în care ai întrat în viața noastră, timpul pentru noi are o altă dimenisune. Se scurge atât de repede, încât aceste clipe cântăresc mai mult decât diamantele. Și peste ani, când tu vei fi o domniță în toată legea, multe din aceste momente vor fi date uitării, mai ales că urmează să trecem împreună peste alte evenimente la fel de frumoase. Știi, nu vreau să uit euforia pe care o trăiesc acum. Mi-aș dori să o împărtășesc cu tine și totodată să iei aminte la lecțiile mele, pe care tot grație ție le-am învățat.      

Ai fost un copil multașteptat. Cred că în momentul când am simți că suntem gata să te primim în viața noastră, eram pregătiți pentru schimbări, pentru provocări, gata să schimbăm statutul de oameni liberi, pe cel de părinți. Și tu ai venit. Atât de cuminte și în același timp atât de rebelă. 

Mi te-am imaginat în mii de feluri, până să te țin în brațe. Dar atunci când te-ai născut, cred că ai întrecut perfecțiunea din imaginația mea. Ești atât de frumoasă, atât de deosebită și atât de inteligentă, încât nu îmi vine să cred că ești a mea, a noastră.  

Tu mi-ai spulberat toate miturile despre cât de greu se cresc copiii. Până să te am pe tine, nu am avut vreo tangență cu bebelușii, iar poveștile despre nopțile nedormite, colicele, problema primilor dinți mă cam speriau. Din fericire, tu ai fost din prima secundă un copil soare, care a crescut atât de frumos și de armonios... Nu găsesc o explicație, cred că am fost niște norocoși...

Fiecare etapă de creștere și dezvoltare am trăit-o cu fericire și emoții. Și cât am râs de gluma pe care i-ai făcut-o lui tati. Te-ai încăpățânt să faci primii pași până a ajuns tata la Paris. Deși acum ești prea mică să înțelegi, vreau să știi că lucrurile cu adevărat frumoase abia urmează să se întâmple în viața ta. De aceea, să nu uiți: 

 


Să-ți asculți mereu inima, și niciodată gura lumii. Doar așa vei fi fericită. Pe mine nu m-a oprit nici faptul că la momentul când l-am cunoscut pe tatăl tău era la mii de kilometri depărtare, și nici faptul că există diferență de ani între noi. L-am ales pentru că era diferit, prin felul cum gândea, cum curta o femeie (cred că aici și-a spus cuvântul experiența celor 20 de ani trăiți la Paris), pentru faptul că era manierat și avea o viziune aparte față de tot și de toate. 

Fii mereu gata de schimbări. La fel cum a fost tatăl tău, care de mic copil a fost pus în fața provocării de a-și găsi locul într-o societate absolut nouă și străină lui, după ce a schimbat Chișinăul pe Paris. Iar odată cu nașterea ta a găsit forță să lase capitala franceză și să revină acasă pentru a se reintegra în această lume, care e absolut nouă pentru el. La fel cum am fost și eu gata în orice moment să las totul în urmă și să ies din zona mea de confort, în numele adevăratei iubiri.  

Alegeți cu grijă prietenii. Mi-aș dori să ai parte de oameni cu inimă mare care să îți fie mereu alături precum avem și noi, care să se bucure de fericirea ta, ca de a lor. În cazul nostru, unul din acești prieteni de familie este Aliona, o ființă deosebită care te iubește necondiționat și datorită căreea a apărut și acest articol despre noi. 

Rămâi la fel de ambițioasă precum ești acum. O adevărată leoaică, căci nu în zadar te-ai născut sub această zodie. La ai tăi un an și cinci luni, știi să ieși în evidență, prin zâmbetul tău cuceritor. Sunt mai mult decât sigură că această trăsătură este parte din tine. Noi, părinții tăi, îți vom fi mereu alături, te vom susține și încuraja, oricare ar fi drumul tău de mai departe. Păstrează acestea primă scrisoare, pentru că urmează altele. 

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu