Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Medicii din Marea Britanie roagă ca femeile gravide să nu mai fie numite viitoare mămici

Medicii din Marea Britanie roagă ca femeile gravide să nu mai fie numite viitoare mămici

Medicii din Marea Britanie au rugat oamenii ca femeile gravide să nu mai fie numite viitoare mămici, și asta deoarece acest lucru poate ofensa transsexualii. Iar pentru asta ei au propus și o alternativă, ca pe viitor să se folosească termenul de „persoane însărcinate”.

Asociația medicilor din Marea Britanie au elaborat un ghid, care se numește „Ghidul pentru o comunicare eficientă”, în care a fost scris și despre faptul că: „o mare parte din persoanele, care au rămas însărcinate sau au născut un copil, se identifică ca femei”. Cu toate acestea, potrivit reprezentanților asociației britanice, nu doar femeile pot rămâne însărcinate, ci și transsexualii.

Publicația a adus drept exemplu cazul unul transsexual pe nume Hayden Cross, care la vârsta de 20 de ani a rămas gravid. Din punct de vedere juridic Hayden era bărbat și încă nu-și schimbase genul, doar își făcuse o terapie de substituție hormonală.

În acest sens, inițiativa luată de medicii britanici a fost destul de controversată, unele persoane au susținut pe deplin doctorii, iar alții s-au arătat revoltați și au spus că decizia luată este total „neștiințifică”. Oamenii mai sunt de părere că hotărârea luată de ei este foarte jignitoare și periculoasă, întrucât medicii își dau seama foarte bine de faptul că doar femeile pot da naștere unui copil.

Deputatul conservator din Marea Britanie, Philip Davies, a numit inițiativa dată drept una ridicolă. „Dacă nu putem numi femeile gravide viitoare mame, atunci încotro se îndreaptă lumea?”, s-a întrebat îngrijorat deputatul.

Și fostul episcop, Michael Nazir-Ali, este de părere că: „O astfel de regulă poate induce oamenii în eroare cu privire la rolul vital al mamei în educația copiilor”.

Foto/informații: dailymail.co.uk

Share:

Articole recomandate