Ce îmbraci când eşti gravidă. Alege corect!
- 2016-04-22
- 12395
Aici miroase urât, acolo e prea mult zgomot, iar plus la toate burtica te trage în jos, picioarele ți-s umflate, pantofii de strâng și nu mai știi cum să te îmbraci. În aceste momente ai nevoie de multă încredere în sine, de emoții pozitive și o stare de spirit însorită. Vrei să fii frumoasă și să îți placă să te privești în oglindă? Este posibil? Evident!
Susținerea contează - SUTIENUL
În primul rând alege corect sutientul, pe care trebuie să îl procuri încă din primele săptămâni de sarcină, deoarece sânii tăi vor suferi schimbări ce necesită o grijă deosebită. În comerț puteți găsi sutieni adaptați special pentru gravide: fără sârme și elastic dureros. Aceste tipuri de sutien îți vor permite să îi mărești cu o măsură atunci când vei simți nevoia. Mai mult decât atât aspectul sutienului pentru femeile însărcinate nu pierd teren în fața sutienilor clasici, așa că poţi opta pentru modele cu dantelă, cu încheietoare frontală etc.
SLIPII perfecţi. Ai nevoie de bandaj prenatal?
Va trebui să renunți la tanga și la chiloții din materiale sintetice și să optezi pentru SLIPI din bumbac, cât mai confortabilă.
Majoritatea ginecologilor consideră că nu este necesar să îți procuri slipi cu bandaj. Deși aceștia sunt confortabili, va trebui să îți procuri câteva perechi noi în fiecare lună, odată ce burtica îți va crește. În cazul în care vei opta pentru lenjeria tip bandaj, va trebui să ai grijă la elastic, ca să nu te strângă prea tare. În orice caz, acest tip de lenjerie nu trebuie purtat toată ziua, ci doar câteva ore.
Medicii recomandă folosirea unei centuri prenatale după 20-25 de săptămâni de sarcină. Aceasta nu doar susține burtica, dar îl ajută pe bebeluș să aibă o poziție corectă, reduce durerile de spate și îndepărtează o cantitate din oboseala acumulată în sarcină, contribuind la combaterea crampelor picioarelor.
Nu se permite însă utilizarea bandajului timp de 24 de ore în continuu. Dacă femeia însarcinată duce un mod de viață activ, la fiecare 3 ore bandajul trebuie de scos pe 30 de minute. Se recomandă să purtați bandajul până în cea de-a 9-a lună, pentru că atunci bebelușul trebuie deja să coboare.
Presiune benefică - COLANŢII
Ai grijă atunci când îți alegi colanți. Colanţii simpli nu sunt prea potriviți în astfel de cazuri, așa că procură-ți colanți pentru femeile însărcinate. 20% dintre femei fac varice în timpul sarcinii și asta se datorează greutății în plus, a presiunii dar și a circulației sângelui din corpul gravidei, care a suferit schimbări. Corpul unei gravide are nevoie de suport și compresie. Colanții creați special pentru gravide vor comprima picioarele, șoldurile, spatele și stomacul pentru scăderea tensiunii arteriale din vene. Hipertensiunea arterială provoacă edemul piciorului – umflare şi disconfort – iar ciorapii pentru gravide fac circulaţia mult mai uşoară şi împiedică formarea cheagurilor, a venelor varicoase şi a edemului.
Ciorapii pentru gravide cu compresie sunt extrem de confortabili și ușor de purtat. Vor elibera şi încordarea de la nivelul abdomenului inferior şi al spatelui. Această încordare este resimţită din cauza greutăţii adăugate şi a cantităţii duble de sânge care curge prin corpul femeii şi pune presiune pe pelvisul şi pe picioarele ei.
Ce HAINE nu trebuie să lipsească din garderobă
Indiferent de talie, stil sau buget sunt câteva articole de îmbrăcăminte pe care trebuie să le aibă toate femeile însărcinate. Sunt niște elemente versatile, cu aspect clasic, elegant sau funky, în funcție de combinaţii şi personalitatea pe care o ai.
- 1-2 tricouri
- o tunică
- o rochie cu cordon sub sâni
- un tricou supradimensionat
- o cămașă mai lungă sau mai scurtă, dar lejeră
- o salopetă
- o pereche de blugi cu "burtă textilă"
- pantaloni confortabili elastici
Optează pentru haine din materiale naturale și nu încerca să-ți ascunzi kilogramele în plus sub nuanțe de gri sau negru. La fel, nu e recomandat să porţi haine în dungi orizontale, te vor arăta mai plinuţă decât eşti în realitate.
ÎNCĂLŢĂMINTEA potrivită
Renunță la pantofii stiletto – te poți împiedica și îți pot provoca varice inestetice. Poartă încălțări comode și nu prea înalte, încearcă să te obişnuieşti cu gândul că piciorul ţi-ar putea creşte cu un numar şi să rămână aşa de-acum înainte.
Nu cumpăra prea multe haine "pentru gravide"
Cumpără doar o ţinută în fiecare lună de la raionul de maternitate şi completează-le cu haine obişnuite! Până în ultimele 3 luni, burta nu e atât de mare, încât să nu poţi purta haine obişnuite! Hainele "pentru gravide" sunt foarte scumpe şi nu merită! Ia haine pe care le vei putea purta cu lejeritate şi după naştere, când le vei putea ajusta cu o centură sau alt accesoriu
Şi nu uita, ești frumoasă! Nu ieşi din casă fără să te simţi bine, frumoasă, aranjată. Fiindcă vei avea parte de mai multe priviri (admirative) acum că eşti însărcinată! Uite mai jos câteva idei vestimentare drăguţe.
Foto: womensforum.com, suntmamica.ro, mammalysh.ru; babyccinokids.com