4 motive: De ce cezariană NU este varianta cea ușoară a nașterii!

4 motive: De ce cezariană NU este varianta cea ușoară a nașterii!

 

Naşterea pe cale naturală este adesea asociată cu durerea şi frica, de aceea, femeile care nasc pe această cale sunt considerate adevărate eroine, pentru că trec stoic prin toată suferința, pentru a da lumii o viață nouă. Şi vice-versa, se consideră că femeile care nasc prin operaţie cezariană par a fi scutite de chin şi durere, or, asta ar însemna anestezie, incizie în abdomen, şi un copil născut „fără mult efort”. Articolul dat vine să infirme aceste informații false.

Am selectat patru motive care demonstrează că naşterea prin operaţie cezariană este una incredibil de dificilă, iar femeile care trec prin aceasta merită tot curajul şi respectul celor din jur. Totodată, medicii recomandă mamelor să nu recurgă la cezariană, dacă sănătatea le permite să nască natural, căci nu este nicidecum „varianta cea ușoară”.

1. Este o operaţie la care soţul cu siguranţă nu va putea fi prezent.

Dacă în cazul unei naşteri naturale, soţul poate asista la proces, poate ţine femeia de mână, o poate încuraja şi sprijini, în cazul unei cezariene, femeia rămâne singură cu personalul medical. Aşezată pe masa de naştere, ea priveşte la agitaţia medicului şi moaşei, în timp ce aceştia din urmă îi acordă mai puţină atenţie ei… Astfel, femeia se poate simţi singură şi speriată, iar unicul fapt care îi dă putere să iasă din această stare este dragostea nemărginită pentru copilaşul ei.  

2. Femeia care naşte prin operaţie cezariană nu ştie imediat dacă naşterea a decurs cu succes.

Cezariana este o intervenţie medicală, care de multe ori, apare ca o necesitate în urma complicaţiilor din timpul sarcinii. Astfel, stresul femeii care naşte prin cezariană este dublu, datorită faptului că aceasta se află sub anestezie. Or, ea nu ştie după operaţie dacă naşterea a decurs cu bine şi nu va fi capabilă să ţină copilul în braţe imediat după asta. Dar, aceste mame sunt foarte puternice şi luptă cu toată forţa şi dragostea lor pentru binele copilaşilor lor.

3. Operația cezariană înseamnă tăieturi, răni şi suturi.

O operaţie cezariană înseamnă o tăietură atât de mare încât să poate fie scos un copil. Vă puteți imagina cum arată aceasta? Şi mai dureros este faptul că recuperarea unei femei în urma unei astfel de operaţii durează mai multe luni. Astfel, mamele suferă dureri enorme doar de la simplul fapt că se deplasează dintr-un loc în altul, ce să mai vorbim de efortul care îl cere îngrijirea unui nou născut... Nu-i aşa că aceste femei merită tot respectul nostru?

4. Aceste femei sunt, pur şi simplu, minunate!

Pe corpul femeilor care au născut prin operaţie cezariană va rămâne pentru toată viaţa o cicatrice uriașă, ca amintire a ceea ce a trebuit să suporte ea de dragul copilului său iubit. Dar aceasta este o cicatrice, de care nu ar trebui să-i fie rușine, or, mamele sunt cele mai frumoase femei din lume!

 

Câteva poze, pentru cei care textul nu a fost convingător... Atenție celor sensibili! 

 

 

Citește și:

 Ana Sîrbu: Dacă ştiam ce mă aşteaptă, alegeam să nasc natural

Info: marketium.ru, traducere Odoraș

Foto: nastereanaturala.ro; suntmamica.ro; simonmurphy.wordpress.com; bebelu.ro

Adaugă comentariu