5 sfaturi care te vor ajuta să scapi de frica de naștere

5 sfaturi care te vor ajuta să scapi de frica de naștere

Frica de naștere îți poate da de furcă chiar dacă ești la cea de-a doua sau a treia sarcină. Află care sunt lucrurile care te pot ajuta să o învingi. 

 

1. Schimbă-ți atitudinea!

Nu lua travaliul ca pe ceva rău şi greu care ți se va întâmpla, ci ca pe un mijloc pe care îl vei folosi pentru a-ți aduce odorașul pe lume. Nu te opune nașterii, ci ajută-ți organismul în acest proces, iar aşa îți va fi mai ușor.

2. Documentează-te!

Dacă nu ești informată, necunoscutul te va speria. Încearcă să citești cât mai mult și să analizezi fiecare etapă a sarcinii pentru a fi la curent cu toate schimbările ce vor interveni.

3. Învață cum să respiri

Odată cu creșterea și înmulțirea contracțiilor, lucrurilor s-ar putea să ia o altă întorsătură. Învaţă să respiri şi fă asta nu doar în ziua cea mare, ci în fiecare zi, de douăzeci de ori. Cum să faci: Așază-ți palmele sub buric și simte-l pe cel mic cum se mișcă, în timp ce inspiri și expiri. Cu timpul, vei observa că respirația îți va deveni mai clară și mai adâncă. Vei observa o pauză între momentul în care inspiri și momentul în care expiri, iar acest exercițiu te va ajuta să te relaxezi. În ziua nașterii, dacă în timpul contracțiilor vei observa că vrei să respiri dar nu mai poți, schimbă tactica: respiră sacadat, de câteva ori – acest lucru îl va ajuta pe bebeluș să alunece mai ușor spre pelvis.

4. Fă mișcare

Fie că mergi pe jos zilnic, fie că înoți, dansezi sau faci gimnastică specială pentru gravide, este foarte important să faci mișcare pentru a pregăti nașterea. Mișcarea în timpul sarcinii ajută sângele să circule nestingherit prin organism și ajută la scăderea durerilor provocate de creșterea burticii. 

5. Fă-ți un plan de naștere

Discută cu medicul tău și stabiliți metoda potrivită de naștere, dacă vei avea sau nu nevoie de cezariană, dacă veţi recurgi la anestezie epidurală pentru diminuarea dudrerilor cauzate de travaliu etc. Încercați să puteți la punct toate aceste detalii pentru ca în ziua cea mare să nu fii luată prin surprindere de ceea ce se întâmplă în jurul tău.

 

Citeşte şi: 

9 sfaturi pentru o naştere MINUNATĂ de la Geta Rasciuc

Foto: psych2go.net

 

Adaugă comentariu