8 transformări din corpul femeii care a născut

8 transformări din corpul femeii care a născut

Fiecare dintre femeile care au devenit mame sunt familiarizate cu schimbările produse de o sarcină, însă este important să ştim că după naştere, anumite părţi nu vor mai fi niciodată la fel. Iată unele dintre cele mai importante aspecte pe care este bine să le cunoşti cu privire la transformările prin care va trece corpul tău, după naştere.

Abdomenul nu va mai fi niciodată la fel

Desigur că sportul şi o dietă echilibrată ajută şi bineînţeles că foarte multe femei îşi recapătă silueta după naştere, arătând poate chiar mai bine, însă majoritatea femeilor se confruntă cu o situaţie delicată – separarea muşchilor abdominali. În procesul de creştere a abdomenului pentru a face loc fătului, muşchii abdominali se întind şi se separă (cu atât mai mult în cazul gemenilor), motiv pentru care abdomenul tău nu va mai arăta la fel după naştere.

Nici părul nu va mai fi la fel

Căderea părului este un simptom extrem de comun în sarcină. Unele dintre femei pierd mai mult, iar altele o cantitate aproape lipsită de importanţă. Cu toate acestea, este un aspect normal. Ce se întâmplă însă după sarcină? Multe mămici afirmă faptul că textura părului a devenit complet schimbată – de la firul de păr, la volumul acestuia.

Incontinenţa urinară

Pe parcursul sarcinii vei observa că nevoia de a merge la toaletă va fi din ce în ce mai frecventă – aproape enervant de frecventă. După naştere, lucrurile se schimbă uşor. Se pare că multe mămici raportează o uşoară incontinenţă urinară în momentele în care râd, depun efort sau fac sport. Aceasta este cunoscută sub denumirea de incontinenţă urinară de stres şi face parte din simptomele care apar după sarcină.

Cicatricea lăsată de cezariană

Cu siguranţă nu putem spune acelaşi lucru şi despre vergeturi sau despre cicatricea cu care am rămas de când cădeam pe asfalt, în copilărie, însă aceasta este cu totul deosebită. Multe mămici mărturisesc faptul că nu şi-a schimbat culoarea timp de până la doi ani, fiind de aceeaşi nuanţă movulie. Există însă şi mame care spun că la mult timp după operaţie, cezariana încă le provoacă un disconfort, împiedicându-le să poarte pantaloni cu talie joasă, spre exemplu.

Tatuajele şi piercing-urile vor arăta diferit

Dacă ai ales să faci un tatuaj în zona abdominală sau chiar un piercing, cel mai probabil nu vor arăta la fel, după naştere, ca urmare a pielii întinse din cauza modificărilor prin care trece corpul de-a lungul sarcinii. Ar fi bine să iei în considerare acest aspect înainte de a lua decizia de a le face!

Se pot modifica picioarele

Se pare că este un lucru extrem de comun ca picioarele să se modifice de-a lungul sarcinii, motiv pentru care cel mai probabil vei avea nevoie de încălţăminte cu un număr-două mai mare. Pentru anumite mămici, piciorul nu va mai reveni niciodată la forma lui anterioară, însă pentru altele, forma piciorului îşi revine în decurs de 5-6 luni.

Modificări ale zonei intime

Naşterea naturală este pe cât de frumoasă, pe atât de dureroasă. Şi nu vorbim doar despre durere în sine – multor mămici li se poate întâmpla să sufere modificări, să aibă nevoie de suturi şi de îngrijiri suplimentare, în funcţie de cât de mare este bebeluşul la naştere.

Ciclul menstrual se poate modifica

Multe mămici vorbesc despre o schimbare semnificativă a ciclului menstrual imediat după naştere. În cele mai multe cazuri menstruaţia este descrisă ca fiind mult mai abundentă.

 

Sursa: csid.ro; versiya.info

Adaugă comentariu