Cum alegi maternitatea potrivită pentru naştere?

Cum alegi maternitatea potrivită pentru naştere?

Alegerea maternităţii reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai importante decizii care trebuie luate în perioada sarcinii. De cele mai multe ori, viitoarele mămici optează pentru centrele perinatale care se remarcă prin profesionalismul echipei medicale, dotările din spital, dar și serviciile de monitorizare pe care acestea le prestează în perioada de după naștere. Mai jos aveți informații despre câteva clinici private din capitală, care ar putea să vă ajute să luați o decizie rezonabilă.

Cât costă nașterea la maternitățile private din Chişinău?

Maternitatea ,,Medpark” este locul perfect pentru a da naştere unei noi vieți. În cei şase ani care au trecut de la deschiderea acestui centru medical, aproximativ 3000 de mămici au ales să nască aici. ,,Medpark” propune două pachete de servicii viitoarelor mămici: Safe Care și Extra Care.

Pachetul de naştere Safe Care include tot necesarul pentru naşterea propriu-zisă și perioada de spitalizare:

 • Consultaţia medicului obstetrician-ginecolog şi a medicului anesteziolog;
 • Consultația kinetoterapeutului pentru reabilitarea postnatală a mamei și îngrijirea nou-născutului;
 • Investigaţii de laborator prenatale;
 • Electrocardiograma;
 • Seturi sterile în travaliu pentru mamă şi făt, scutece, set de îngrijire a nou-născutului;
 • Medicamentele necesare;
 • Terapie intensivă neonatală, la indicaţia doctorului;
 • Investigaţii de laborator pentru copil în perioada spitalizării;
 • Screening-uri pentru copil în perioada spitalizării;
 • Vaccin copil: BCG şi hepatită B;
 • Screening auditiv al nou-născutului (în săptămâna 2-4 de viață);
 • Alimentație zilnică. Patru mese pe zi adaptate la necesități în perioada de lactație;
 • Spitalizare într-unul din cele 14 saloane confortabile, dotate cu buton de alarmă pentru chemarea asistentei medicale, fotoliu pliant pentru persoana însoțitoare, prosoape și seturi de pat schimbate la necesitate, săpun și gel de duș.

Preţul pachetului începe de la 15.000 lei și variază în funcţie de modul în care va naşte viitoarea mămică.

Pachetul de naştere Extra Care include aceleași servicii care se regăsesc și în pachetul Safe Care, plus câteva avantaje:

• Consultația medicului pediatru până la vârsta de 2 luni;

• Analgezie epidurală la indicația medicului;

• Investigații pentru mamă și copil în timpul spitalizării (copil: neurosonografia, ecografia organelor interne, ecocardiografie; mama – ecografia);

• Fototerapie în cazul icterului neonatal;

• Masaj kinetoterapeutic pentru copil la vârsta de 3 luni (3 sesiuni);

• Monitorizarea din partea medicului obstetrician-ginecolog și a medicului-neonatolog la necesitate pe o perioadă de 40 de zile după naştere;

Preţul pachetului de naştere începe de la 19.000 lei şi variază în funcţie de modul în care va naşte viitoarea mămică.

Centrul medical ,,Extramed” a deschis prima maternitate particulară din Moldova. Având o experienţă de 18 ani în domeniul medical privat, această clinică reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale în domeniul ginecologiei şi obstetricii din ţară. Oferă clienţilor săi o gamă variată de servicii ce ţin de sănătate reproductivă, având la bază o experienţă solidă şi o infrastructură creată pentru a satisface toate cerinţele pacienţilor săi.

În cadrul maternităţii private ,,Extramed” activează în calitate de ginecologi-obstetricieni nume notorii în medicină precum Ștefan Gațcan şi Elena Luchian, gata să intervină la orice oră de zi sau noapte, dar şi patru medici neonatologi. Maternitatea dispune de două săli: una pentru naşteri pe cale naturală şi alta pentru operaţiile cezariene. Pe langă acestea, mai sunt prevăzute un salon de terapie intensivă pentru lăuze şi unul pentru noi-născuţi, ambele dotate cu echipamentele necesare asistenţei mamei şi copilului.

Pacientele pot fi  internate în saloane de unul şi două paturi prevăzute cu grup sanitar propriu, televizor, frigider, internet, telefon şi sistem de ventilare.

Clinica primeşte naşteri mature începând cu termenul de 37 de săptămâni de gestaţie. Prețul pachetului de naştere variază între 12.000 şi 15.000 de lei, în funcţie de modul în care va naşte viitoarea mămică. În cadrul pachetului oferit de centrul perinatal ,,Extramed” este inclusă spitalizarea, naşterea, vaccinarea copilului şi o evaluare a stării de sănătate a nou-născutului pe perioada aflării în maternitate. Durata medie de spitalizare este de 3 zile.

Contacte Medpark:

Chişinău,

str. A. Doga, 24

Tel: 022 40 00 40

www.medpark.md

Contacte Extramed:

Chişinău,

str. Grenoble 27

Tel: (22) 84-30-18, 84-30-19, 84-30-20

Număr mobil: +373 68 55 70 00

www.extramed.md

Foto: deti.mail.ru; extramed.md; medpark.md;

Adaugă comentariu