Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Semnele care arată că acuș e timpul să mergi la maternitate

Semnele care arată că acuș e timpul să mergi la maternitate

Pentru femeile care urmează să nască prima dată și deja nu au răbdare, ar putea fi mai complicat să-și dea seama că organismul deja dă semnalele apropierii nașterii. În context, noi am pregătit un articol cu aceste semnale.

Primele semnale

Cam la 3 săptămâni până la marele eveniment, viitoarea mămică începe să meargă un pic altfel. Se mai zice că viitoarea mămică ar începe să meargă mai semeț. Aceasta se întâmplă deoarece la femeie se schimbă centrul de greutate, iar umerii și capul se deplasează ușor spre spate.

La 2 săptămâni până la naștere femeie începe a respira mai ușor, deoarece capul micuțului se deplasează mai jos, eliberând astfel partea de sus a burții. Cam în aceeași perioadă pot apărea contracții ușoare, care mai sunt numite false. Se consideră că aceste contracții au un rol pregătitor.

Cu 1-2 săptămâni până la naștere micuțul începe să se miște mai puțin, căci deja îi este incomod. Acum acesta stă mai mult timp în aceeași poziție îndreptând uneori ba o mânuță, ba un picioruș.

Cât stăm acasă?

Dacă sarcina a decurs normal, nu are rost să fugiți la maternitate chiar la primele contracții. Urmăriți cât timp este între contracții. Dacă intervalul dintre contracții depășește 7-10 minute, atunci e mai bine să stați acasă și chiar să faceți unele treburi – duș, epilare, eventual să gătiți ceva. Însă e mai bine să nu mâncați nimic pentru a evita greața și vomitarea în timpul contracțiilor mai puternice deja când nașterea va începe.

Fuga la maternitate!

E timpul să fugiți la maternitate când contracțiile durează 20-25 de secunde iar intervalul între ele este mai mic de 7-10 minute. Un semn că nașterea a început este ruperea apelor. E mai bine când acestea se rup în timpul nașterii, când colul uterin este deschis. Dar se întâmplă ca ele să se rupă fără să fi început contracțiile. În așa caz trebuie să mergeți la maternitate cât de repede posibil.

 

Informații și foto: parents.ru

Share:

Articole recomandate