Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Urmează să vizitezi un nou-născut, la spital? 8 reguli de care ar trebui să ții cont

Urmează să vizitezi un nou-născut, la spital? 8 reguli de care ar trebui să ții cont

După 9 luni de așteptare, este normal ca prietenii și familia să-și dorească să-ți cunoască copilul. Dar ce ar trebui să știe, înainte de a-ți vizita nou-născutul, la spital? Când mergi să vizitezi un nou-născut la spital, este bine să ții cont de câteva îndrumări. Astfel, nu vei deranja procesul de adaptare al părinților sau liniștea bebelușului.

Fără îndoială, nașterea unui copil aduce bucurie familiei și prietenilor. Cu toate acestea, vizitele excesive pot obosi și stresa proaspeții părinți.

Iată 8 reguli pe care să le urmezi, dacă mergi în vizită la un nou-născut, la spital:

Anunță-ți vizita

Nu veni la spital pentru a vizita nou-născutul, cu intenția de a le face o surpriză părinților. Unii părinți aleg să nu primească vizitatori până când nu se întorc acasă cu bebelușul. În acest caz, este necesar să respecți decizia părinților și să aștepți momentul oportun pentru a vizita bebelușul.

Caută momentul adecvat pentru a vizita nou-născutul

Evită să mergi la spital în primele 24 de ore de la nașterea bebelușului, cu excepția cazului în care ești un membru direct al familiei. În prima zi după naștere, mama trebuie să se odihnească. În plus, este nevoie de timp și intimitate pentru ca nou-născutul să se obișnuiască cu alăptarea.

Atenție la mirosuri

Un detaliu adesea trecut cu vederea este mirosul. Reține că, atât mama, cât și nou-născutul sunt foarte sensibili la mirosuri, în primele zile după naștere. Prin urmare, atunci când mergi la spital, încearcă să nu folosești parfum sau creme cu parfumuri puternice.

Păstrează igiena și curățenia

Este imperativ necesar să menții igiena atunci când ești în preajma bebelușului. Prin urmare, spală-te pe mâini înainte de a intra în salonul copilului și încearcă să eviți să porți aceleași haine pe care le-ai purtat în exterior în acea zi.

Încearcă să nu ai prea mulți oameni în camera unde se află bebelușul

Nu ar trebui să fie mai mult de 6 sau 8 persoane în cameră. De fapt, este mai bine să aștepți și să intri în grupuri de 2 sau 3 persoane. Astfel, sunt evitate zgomotele extreme care copleșesc atât mama, cât și bebelușul.

Nu insista să ții copilul în brațe, dacă mama nu dorește acest lucru

Cel mai important lucru pentru bebeluș este să fie alături de mama lui și să nu fie plimbat din mână în mână. Dacă copilul doarme sau mănâncă, nu insista să-l ții în brațe. Separarea mamei de copil, chiar și pentru câteva minute, interferează cu procesul de alăptare.

Nu ignora frații mai mari

Dacă noul membru al familiei are frați mai mari care se află prin preajmă, nu-i ignora. Acordă-le și lor atenție.

Fii atentă la cadouri

Un alt sfat înainte de a merge în vizită la un nou-născut, la spital, este să întrebi o rudă despre cel mai potrivit cadou atât pentru părinți, cât și pentru bebeluș. Uneori, hainele sau jucăriile pentru cel mic sunt cea mai bună opțiune.

 

Share:

Articole recomandate