6 cărți pe care trebuie să le citești în perioada sarcinii

6 cărți pe care trebuie să le citești în perioada sarcinii

În perioada sarcinii, femeile împreună cu partenerii lor trebuie să se informeze corect despre aceste momente importante din viața lor. Cărțile sunt sursa perfectă de informare, lecturându-le îți poți ocupa cu folos timpul liber, dar și te vei alege cu noi cunoștințe. În cele ce urmează, vă recomandăm o serie de cărți pentru gravide care vă vor fi utile în perioada de sarcină și ulterior în creșterea copilului.

1. La ce să te aștepți când ești însărcinată

Este cea mai vândută carte despre sarcină din Statele Unite, foarte utilă pentru viitorii părinți. Cartea cuprinde totul despre: sarcină, naștere, stilul de viață al viitorilor părinți, conține un plan complet al perioadei dinaintea concepției, alegerea medicului, a doua sarcină, sexul în timpul sarcinii etc. Cititorii o mai numesc „biblia gravidei” și spun că le-a fost suficient să citească doar această carte, deoarece este foarte interesantă și cuprinde toate informațiile de care are nevoie o viitoare mămică.

 

2. Cel mai simpatic ghid de sarcină

Acest ghid îți va fi de folos în perioada sarcinii, în el vei găsi mereu cele mai bune sfaturi.  Ghidul îți spune la ce schimbări trebuie să te aștepți, cât de tare te vor afecta acestea, îți va împărtăși niște secrete importante de care nu vei auzi de la medici sau din alte ghiduri de sarcină. Cartea este scrisă pe un ton amuzant, personal, ceea ce te face să te relaxezi cu privire la sarcină. Scriitoare ghidului este mamă a patru copii și a trecut personal prin toate ipostazele posibile.

 

3. Sarcina și nașterea. Ghidul femeii însărcinate

Cartea a fost scrisă de o echipă de experți - doctori, moașe, specialiști în sănătate, sub coordonarea unui medic obstetrician. În carte sunt scrise sfaturi practice în ceea ce privește toate aspectele sarcinii și primele luni din viața copilului. De asemenea, în carte sunt abordate aspectele precum:  îngrijirea prenatală, preocupările de natură emoțională, modul în care trebuie să ai grijă de bebeluș și de corpul tău după naștere. Autorii arată prin intermediul ilustrațiilor dezvoltarea fizică a bebelușului în uter, săptămână cu săptămână.

 

4. Alimentația gravidei

Această carte ne vorbește despre importanța unei alimentații corecte și sănătoase în perioada sarcinii. Dar și despre faptul că o perioadă de sarcină liniștită și un copil sănătos reprezintă și rezultatul unei alimentații sănătoase. În carte veți găsi informații despre meniuri și rețete sănătoase, precum și remedii naturale pentru a te simți bine.

 

5. Sarcina ta

Este un ghid practic modern și foarte accesibil, pentru a ajuta viitoarea mămică să-și trăiască în liniște perioada de sarcină, să se pregătească de naștere și pentru creșterea bebelușului în primele zile de la întoarcerea de la maternitate. Este scrisă de o echipă numeroasă de specialiști și prezintă informații actuale, precise și clare despre sarcină și naștere, dar și alte sfaturi practice.

 

6. Gimnastica. Pilates pentru gravide

În carte sunt descrise detaliat o serie completă de exerciții fizice pe care le pot urma femeile atât în timpul sarcinii, cât și după naștere. Exercițiile sunt concepute special pentru femeile însărcinate pentru tonifierea mușchilor spatelui, dar și pentru altă categorie de mușchi. Exercițiile notate în această carte sunt proiectate pentru fiecare trimestru de sarcină și pentru modificările care apar în organism în această perioadă.

Foto: okazii.ro; elefant.ro; all.ro;

 

Adaugă comentariu