Cum poți ține sub control alergia în sarcină
- 2019-07-15
- 2252
Alergiile în sarcină sunt o amenințare foarte serioasă! Multe femei se confruntă cu diferite alergii în timpul anului. Însă, odată cu apariția unei sarcini, simptomele se pot intensifica. Când nu sunt controlate, alergiile în sarcină și astmul pot duce la necesitatea administrării a unor antibiotice, care ar putea provoca probleme de sănătate pentru viitoarea mămică și pentru copilul ei. Silviu Istoc, medic specialist obstetrică-ginecologi, spune ce ar trebui să știe orice viitoare mămică despre alergiile sezoniere și astmul în timpul sarcinii și ce poate face pentru a ameliora simptomele în condiții de siguranță.
Cum influențează sarcina alergiile și astmul?
Alergiile sezoniere apar atunci când sistemul imunitar al organismului reacționează excesiv la anumite substanțe din mediul înconjurător, cum ar fi polenul și praful. În momentul în care se întâmplă acest lucru, organismul produce mai multe substanțe chimice inflamatorii care pot provoca reacții alergice clasice, cum ar fi:
- inflamația sinusurilor
- ochi iritați
- congestie sinusală
- strănut
- durere în gât
- curgerea nasului
Ce pot face femeile însărcinate?
Femeile gravide au multe opțiuni pentru a controla simptomele alergiei. Primul pas este să fie proactivă. În mod ideal, dacă o femeie se confruntă, de obicei, cu alergii sezoniere, ar trebui să discute cu medicul ei despre administrarea unui medicament înainte de a se confrunta cu simptomele propriu-zise. Dacă observă simptome ale alergiilor sezoniere pentru prima dată în timpul sarcinii, ar trebui să viziteze medicul pentru a determina cauza și a gestiona simptomele, reducând riscul unei infecții sinusale.
Pentru alergiile ușoare, poți începe cu administrarea unor metode simple, precum irigarea nazală. Aceasta implică punerea soluției saline într-o nară și spălarea mucusului și a alergenilor. De asemenea, pentru cele care suferă de astm, se recomandă utilizarea inhalatoarele prescrise.
Spray-urile nazale cu steroizi sunt eficiente și sigure pentru a reduce inflamația care poate provoca congestie nazală. Imunoterapia, de asemenea, poate fi eficientă pentru astm și alergii sezoniere. Această terapie învață sistemul imunitar să fie mai puțin receptiv la alergeni în timp.
Ținerea sub control a alergiilor este importantă pentru femeile gravide sau care intenționează să rămână gravide.
Sursa: doctorulzilei.ro; med.vesti.ru