Femeile care fumează în timpul sarcinii cred că vor naște mai ușor

Femeile care fumează în timpul sarcinii cred că vor naște mai ușor

În ultima perioadă se constată că tot mai multe femei fumează în timpul sarcinii. Acest lucru i-a alarmat destul de mult pe oamenii de știință din Australia, care și-au pus întrebarea: „Care este motivul că femeile încep să fumeze din moment ce află că sunt însărcinate? Și cel mai curios este faptul că anterior acestea nu fumau și nu erau dependente de acest viciu.

Așa s-a făcut ca abia după 10 ani să se constate faptul că femeile gravide încep să fumeze, deoarece cred că în așa fel copilul va fi de dimensiuni mai mici, iar nașterea va fi mai ușor de suportat. Este doar un mit, iar femeile cred în asta deoarece sunt induse în eroare de altele care au trecut prin experiențe similare.

Al doilea motiv extrem de ciudat și neconvingător este faptul că femeile se tem să nu acumuleze kilograme în plus în timpul sarcinii. Acestea cred că fumatul scade pofta de mâncare și respectiv consumă mai puțin și nu iau kilograme în plus.

Al treilea motiv este unul pe care femeile îl moștenesc, mamele lor le povestesc diferite istorioare nejustificate, de exemplu: „Eu am fumat în timp ce am fost însărcinată cu tine, și vezi, totul este foarte bine”.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că majoritatea femeilor intervievate erau fără studii superioare, aveau vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani și puteau fi foarte ușor manipulate. Este o situație destul de alarmantă, pentru că în așa ritm, riscăm ca peste câțiva ani să avem o generație nesănătoasă din cauză că femeile nu conștientizează foarte multe lucruri destul de importante.

Foto: sickchirpse.com; ihappymama.ru

Adaugă comentariu