Medic: Dacă o gravidă bea cafea, copilul este excitat timp de 105 ore

Medic: Dacă o gravidă bea cafea, copilul este excitat timp de 105 ore

Ca viitoare mămică nu trebuie să trăieşti sub un glob de sticlă. Trebuie doar să ai puţină grijă şi să faci câteva schimbări în stilul tău de viaţă. În primele două săptămâni de la fecundare, natura merge pe principiul „totul sau nimic“.

Numai un embrion sănătos va începe să se dezvolte armonios. Dacă în acest interval de sarcină consumi mult alcool, fumezi, eşti sub tratamente medicamentoase contraindicate sarcinii sau ai contractat anumite boli, poate avea loc un avort spontan care va avea, mai degrabă, aspectul unei menstruaţii întârziate.

Dacă sarcina evoluează, înseamnă că fătul nu e afectat, dar va trebui să renunţi la alcool şi tutun şi să stabileşti împreună cu medicul tău un alt tratament care să nu îl afecteze. Nici cafeaua nu este prea benefică pentru viitoarele mămici.

„Cafea nu este o substanţă care să-ţi dea energie, cum este zahărul. Dimineaţa ai nevoie de energie pentru o zi întreagă, când bei ţi se pare că ai, însă ea te stoarce de energie. Cea mai mare greşeală este ca dimineaţa să bei o cafea şi atât. E ca şi cum ai vrea să pleci până la Ploieşti şi arunci benzina. Cafeaua dă dependenţă, asta e nenorocirea.

După ce bei o cafea 3-6 ore zbori, apoi eşti la pământ. Dacă o mămică bea cafea, copilul timp de 105 ore este excitat. Ficatul merge prost şi atât poate. Femeile care beau cafea şi stau şi la soare trebuie să ştie că aşa pot apărea malformaţii genetice la făt. Trei ceşti de cafea pentru o gravidă pot duce la o greutatea mică a copilului la naştere. Dacă faceţi o pauză de trei săptămâni atunci veţi vedea cu adevărat diferenţa“ a spus medicul Virgiuliu Stroescu.

Sursa: clicksanatate.ro

Adaugă comentariu