Cum să rezişti căldurii în timpul sarcinii

Cum să rezişti căldurii în timpul sarcinii

Tensiune arterială scăzută, picioare umflate, crampe, retenţie de apă: sunt doar câteva probleme cauzate de căldura estivală, mai ales atunci când eşti gravidă. În timpul sarcinii, căldura este tolerată cu o dificultate mai mare, deoarece schimbările hormonale implică o dilatare a vaselor de sânge, care cresc transpiraţia.

1. Bea mai mult. În timpul sarcinii bea mai multe lichide. Nu aştepta să ţi se facă sete, ci păstrează mereu la îndemână o sticlă de apă. Optează pentru apă şi ceaiuri şi evită sucurile acidulate sau concentrate, cafeau şi băuturile care conţin cofeină.

2. Consumă alimente proaspete. Renunţă la mâncare prăjită sau grasă şi treci la o alimentaţie bogată în fructe şi legume care sunt bogate în apă. Limitează consumul de sare, deoarece creşte nivelul de sodiu care fură lichidele din organism.

3. Pentru ca să te simţi mereu bine, ai grijă să porţi cu tine şerveţele umede pentru a-ţi împrospăta faţa, gâtul, încheieturile etc. Şerveţelele pot fi înlocuite şi cu diverse spray-uri de dimnesiuni mici care te pot răcori pe parcursul zilei.

4. Pielea de pe abdomen, coapse şi sâni şi se va întinde uşor şi se va usca. Aplică o cremă de corp hidratantă după fiecare baie sau duş.

5. Evită să te expui la soarele la orele 12-17. Temperatura corpului tău nu trebuie să depăşească valorile normale, doarece supraîncălzirea îţi poate provoca discomfort atât ţie cât şi bebeluşului tău.

6. Evită încălţămintea cu toc subţire sau înalt şi alternează perioada de stat în picioare cu cele de stat pe scaun pentru a evita umflăturile picioarelor.

7. Îmbracă-te în haine din materiale naturale, în special bumbac sau in. Optează pentru culori deschise şi haine fără elastice.

8. Răcoreşte-te cu duşuri calde, în nici un caz cu apă rece.

Respectând sfaturile de mai sus vei avea parte de o vară frumoasă şi liniştită!


Foto: huffingtonpost.com

 

Adaugă comentariu