Treburile casnice pe care NU trebuie să le facă o gravidă

Treburile casnice pe care NU trebuie să le facă o gravidă

În timpul sarcinii, mai ales dacă și înainte aveai o mică obsesie legată de curățenie, vei simți și mai tare nevoia de a face curat în casă și de a pregăti cuibul pentru odoraș. Ceea  ce trebuie să reții este însă faptul că anumite treburi casnice pot pune în pericol sarcina, mai ales dacă suferi de unele complicații.

Iată o listă cu 8 dintre treburile pe casnice pe care o femeie însărcinată trebuie să le evite:

1. Folosirea substanțelor chimice dăunătoare. Produse precum spray-uri de țânțari, înălbitori sau soluții de curățarea aragazului, conțin vapori toxici.

2. Nu are voie să ridice greutăți. Cu cât ai burta mai mare, cu atât mai multă presiune pui pe regiunea lombară, iar o durere serioasă de spate este ultimul lucru de care ai nevoie.

3.  Să facă curat după animalele de companie. A schimba litiera pisicii sau a curăța după un câine te expune la contaminarea cu paraziți și germeni. Cel mai mare risc pentru un făt este toxoplasmoza, o infecție ce se transmite de către un parazit care trăiește în fecalele de pisică. Dacă nu are cine te ajuta ca să ai grijă de animale, poartă mănuși și spală-te temeinic după ce ai făcut curat după ele.

4. Curățarea perdelelor sau a ventilatoarelor de tavan. Femeile gravide sunt vulnerabile la căzături, iar impactul poate fi extreme de periculos. Nu te urca cu picioarele pe mese, taburete și nici pe scărițe de lemn.

5. Mătura și mopul. Măturarea și apoi ștergerea suprafețelor cu mopul pot agrava durerile de spate deja existente. Dacă trebuie să mături sau să ștergi cu mopul, ia pauze frecvente pentru a te odihni.

6. Spălatul geamurilor. Este o activitate extreme de periculoasă în timpul sarcinii, deoarece poți aluneca și cădea extrem de ușor. Dacă totuși o faci, fii extreme de atentă și evită soluțiile special de curățat geamul.

7. Să spele vase. E un pic de exagerare, însă, atunci când speli vasele, folosește o pereche de mănuși, deoarece pielea ta este extreme de sensibilă în timpul sarcinii.

8. Să dea cu aspiratorul. Dacă dai cu aspiratorul în toată casa și mai ai și o casă mare, poate fi extrem de obositor și, la fel, poate agrava durerile de spate. În schimb, fii atentă să nu fii tu cea care schimbă filtrele aspiratorului. Acestea conțin praf și păr ce îți pot irita ochii și plămânii.

 

Sursa: totuldespremame.ro; 9months.ru

Adaugă comentariu