Tutorial: cum faci o pernă pentru gravide

Tutorial: cum faci o pernă pentru gravide

Perna pentru gravide este un accesoriu menit să ajute viitoarele mămici să se odihnească şi să doarmă confortabil. Forma pernei, special concepută pentru a susține în mod corect trupul unei graviduțe, asigură o serie de beneficii pentru bunăstarea fiziologică a acesteia. Deși se găsesc numeroase modele de pernuțe în comerț, pentru unele buzunare acestea nu sunt tocmai accesibile, așa că ne-am gandit că un tutorial despre cum poate fi confecționa o pernă va fi util pentru viitoarele mămici.

 

Pentru început trebuie să decizi forma pe care vrei să o aibă pernuța ta. Mai jos veți vedea cum se realizează o pernuță alungită, însă principiul de realizare poate fi aplicat și pentru celelalte modele.

Pasul 1: Începem prin a desena pe o coală de hârtie forma pernei.

Pasul 2: Transpunem forma obținută pe o bucată de textil, pe care o alegem din timp în dependență de nuanța dorită. Pentru a ne ușura munca, este recomandat să îndoi bucata de material în două, astfel încât să realizezi ambele fețe ale pernei în același timp. Conturează cu grijă forma pe material, iar apoi decupeaz-o.

Pasul 3: În urma decupării ar trebui să obții două figuri ca în imaginea de mai jos.

Pasul 4: Coasem cele două fețe una de cealaltă (pe dos) și lăsăm un mic spațiu pentru a umple perna cu hollofiber, vatelină (sintepon) sau alt tip de "umplutură". După ce am umplut perna uniform, coasem spaţiul rămas. La dorință putem coase o husă suplimentară, căreia să-i adăugăm un fermoar şi pe care să putem scoate şi spăla mai uşor.

Pasul 5: Ne bucurăm de pernuța confecționată!

Vezi aici un altfel de model de pernă. 

Vezi mai jos încă un tutorial util și simplu:

Foto: warfieldfamily.com, hubpages.com, blondmindedbrunette.com, craftaholicsanonymous.net, pernegravide.ro; postila.ru

Adaugă comentariu