Coşuleţe cu migdale în ciocolată
- 2016-01-29
- 5489
Ingrediente
- Ciocolată 150 g
- Migdale prăjite 100 g
- Coajă rasă de portocală (simplă sau confiată)
- Opţional, fructe uscate
Paşi:
1. Rupeţi ciocolata în bucăţi şi topiţi-o la aburi (într-un vas mai mic pus de-asupra altui vas în care fierbe apa).
2. Uscaţi uşurel migdalele pe o tigaie, apoi decojiţi-le uşurel.
3. Presăraţi coaja rasă de-asupra migdalelor, apoi adăugaţi o parte din ciocolata topită şi amestecaţi bine cu o lingură.
4. Formaţi bile de mărime unei nuci, apoi mai înmuiaţi-le pe rând în ciocolata topită.
5. Cât sunt calde, puneţi-le în forme/coşuleţe din hârtie şi lăsaţi la rece, pentru a se întări.
Notă: Se pot înlocui migdalele şi cu alune sau nuci. De asemenea, pot fi adăugate fructe uscate mărunţite (caise, stafide, smochine, oricare vă plac).
Simplu şi gustos!