Bunele maniere pentru copii

6 reguli pentru a fi manierat la restaurant

Vreai ca piciul tău să lase o impresie bună atunci când merge la restaurant? Atunci trebuie să îl înveți din timp câteva reguli simple care țin de codul manierelor elegante la restaurant. Noi am selectat 6 cele mai simple pe care orice copil le poate reține cu ușurință.

  1. Ținuta – este bine să afle din timp la ce restaurant merge, dacă este invitat de către altcineva și să îmbrace o ținută care să corespundă și să se încadreze în peisaj.
  2. Învață-l că obiectele personale nu se pun pe masă. Este de prost gust să ținem lângă tacâmurile cu mâncare telefonul, cheile de la mașină, ochelarii etc.
  3. La restaurant se mănâncă cu moderație. Și este indicat ca să nu începi să mănânci primul, de unul singur.
  4. Șervețelul se așează pe genunchi și nu se scutură deasupra mesei atunci când vreți să îl aranjați.
  5. Domnișoarele obișnuiesc să folosească rujul, dar riscă să lase urme vizibile pe tacâmuri sau pahar. De aceea este indicat să utilizeze un șervet cu care să tamponeze buzele, în așa fel încât să estompeze rujul.
  6. Dacă îi va suna telefonul în timpul mesei, învățați-l să se ridice de la masă, să se scuze și să discute în altă parte.

Am făcut un test al bunelor maniere, invitându-i la o masă pe frații Daria-Mirela și Mihăiță Ududovici.

 

Daria este elevă în clasa a II-a la liceul privat Da Vinci, iar Mihai merge în clasa a IV-a a aceluiași liceu. Sunt doi copilași foarte senini, veseli, deștepți, educați și cuminți, care pe lângă lecțiile de la școală reușesc să facă diverse activități extrașcolare.

Mirela, bunăoară, face balet, studiază pianul și reușește să participe și în ansamblul Lollipops.

 

Iar Mihai este întâi de toate un bun matematician: face matematică la lotul olimpic, dar și la școala Soroban. Desigur că îi plac și jocurile online, dar pentru ele îi rămâne prea puțin timp liber, pentru că deseori are antrenamente la fotbal și la înot.

 

Noi credem că picii s-au descurcat foarte bine la restaurant, ia amuzați-vă și voi: