Hormonul care le face pe femei să adauge în greutate și provoacă infertilitate

Hormonul care le face pe femei să adauge în greutate și provoacă infertilitate

În corpul femeii există un hormon care stimulează pofta de mâncare. Deci, dacă nivelele la tine sunt ridicate și instabile, poți ajunge să mănânci compulsiv, iar acest lucru poate afecta nivelul de fertilitate. Grelina este hormonul care stimulează apetitul, produs în special de celulele situate în stomac și cele din pancreas.

Acesta te poate determina să mănânci fără să te controlezi și să te îngrași foarte mult. Grelina intră în acțiune atunci când ești stresată.

Studiile au încercat să demonstreze că grelina poate fi cauza pentru care devii o „lacomă”. Dar ele analizează, de asemenea, modul în care acest lucru îți poate reduce nivelul de fertilitate.

Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne (Australia) au experimentat pe șoareci și au constatat că grelina modifică efectele negative ale stresului cronic asupra șanselor de concepție. Ei au concluzionat că există o legătura între stres, consumul compulsiv și problemele de fertilitate la femei.

În prezent, obezitatea la femei este una din cauzele numeroaselor tulburări legate de sarcină. S-a sugerat chiar că 12% din infertilitatea primară este o consecință a problemelor legate de greutate.

 

Sursa: copilul.ro; medaboutme.ru

Adaugă comentariu