Crampele menstruale severe și fertilitatea

Crampele menstruale severe și fertilitatea

Crampele menstruale intense pot fi cauzate de o serie de afecțiuni care au un impact asupra fertilității tale; unele dintre aceste afecțiuni se dezvoltă în timp, pe parcursul mai multor ani, acesta fiind motivul pentru care este posibil să începi să ai crampe menstruale dureroase chiar dacă nu ai suferit de ele de la început.

Printre posibilele cauze de crampe menstruale anormale cu impact asupra fertilității, se numără afectiunile precum:

Endometrioza – dacă ai endometrioză, țesutul care de obicei îmbracă uterul crește în afara acestuia; se estimează că jumătate dintre femeile infertile suferă de endometrioză și de multe ori aceasta nu este diagnosticată decât după ani buni de suferință.

Fibroza – este o masă anormală de țesut care crește în mușchiul neted al uterului și care aproape niciodată nu este canceros. Multe femei nu află niciodată că suferă de fibroză, deși uneori ea poate cauza durere, o formă ușoară de infertilitate și poate crește șansele unei pierderi spontane de sarcină.

Boala inflamatorie pelviană – este cauzată de o infecție a organelor reproducătoare, care conduce la formarea de șesut cicatrizat; această afecțiune este o cauză des întâlnită a blocării trompelor uterine.

Durerea pelviană și fertilitatea

Durerile pelviene se pot produce și atunci când nu ai menstruație; unele femei au dureri în perioada de ovulație, de exemplu, iar acestea pot fi un simptom al endometriozei.

Trebuie să știi că nu este normal dacă durerile din timpul ovulației sunt atât de mari încât te impiedică să ai relații intime, de aceea este indicat să consulți un medic specialist cât mai repede.

Reține că anumite cauze ale crampelor menstruale pot conduce în final la infertilitate, în special acele afecțiuni care se agravează în timp și pentru că tratamentul administrat cât mai devereme este vital, nu ezita să consulți medicul specialist încă de la primele semne de disconfort.

 

Sursa: copilul.ro; krasotka.guru

Adaugă comentariu