6 familii cu tripleți și cvadrupleți vor fi ajutate la Crăciunul Copiilor 2019. Iată ce cadouri generoase vor primi!

6 familii cu tripleți și cvadrupleți vor fi ajutate la Crăciunul Copiilor 2019. Iată ce cadouri generoase vor primi!

Odoraș a transformat deja în tradiție ca la evenimentul anual – Crăciunul Copiilor, să ajute mai multe familii cu tripleți sau chiar cvadrupleți născuți în anul curent. Astfel, cu ajutorul partenerilor noștri, în acest an vom putea oferi ajutoare pentru 6 astfel de familii. Anterior v-am oferit câte un articol despre fiecare în parte, iar acum vi-i prezentăm pe scurt, în caz că i-ați ratat, și menționăm și cadourile pe care le vor primi în cadrul evenimentului.

Lilia și Alexandru Hohlov din Coșnița, raionul Dubăsari, sunt prima familie în care au apărut tripleți în anul curent – Teia, Matei și Teodor. Mama ne-a spus atunci că sunt foarte mari cheltuielile de creștere și întreținere a trei copii micuți odată. „De la început am cumpărat pătucuri, cărucioare, ceea ce e destul de costisitor. Scutecele și mâncarea la fel  - o cutie de 100 de bucăți ajunge doar pe 5 zile, iar o cutie de lapte formulă doar pe 24 de ore. La fel sunt destul de multe cheltuieli și cu hăinuțele, căci acum copilașii sunt în continuă creștere. Undeva 10000-15000 lei pe lună ajung cheltuielile”, ne-a povestit mama.

Svetlana Haivaz are 36 de ani și este din raionul Basarabeasca, satul Bașcalia. Iar jumătate de an în urmă a devenit mămică de tripleți - Damir, Damian și Adelina. Ceea ce ține de cheltuieli, da sunt foarte mari, cel mai mult se consumă pe scutece și lăptic. În jur de 200 de euro pe săptămână se cheltuiește pe astea, nu mai vorbim de hăinuțe sau jucării. Viitoarelor mămici le pot da un sfat - să nu le fie frică de nimic indiferent că e unul, că sunt doi sau trei copii. Putere și multă-multă răbdare. Capul sus și înainte. Cel mai bun sfat pe care îl dau din experiența mea este în primul rând să te ocupi cel mai mult de copil sau copii, apoi de curățenie sau ce ține de casă. Atunci când copilul are toată atenția, este hrănit la timp, el e liniștit, și atunci când copilul e liniștit, tu repejor mai faci câte ceva mâncare sau chiar curat”, a spus mămica.

Rodica Popa din Chișinău a devenit mămică de tripleți cam jumătate de an în urmă, iar fiindcă mai avea o fetiță,  putem spune că din 2 lovituri a devenit mamă de 4 ori. Tripleții Lia, Dan și Alex și fetița Raluca sunt copiii familiei Popa. „Ceea ce ține de cheltuieli, am încercat la început să scriu într-un carnețel toate cumpărăturile pentru bebeluși, dar în scurt timp această idee a eșuat pentru că am cam uitat de el. Doar pe laptele formulă se cheltuiește în jur de 4000 de lei, scutece încă vreo 3000 de lei, și deja hăinuțe (nu chiar în fiecare lună) și alte mărunțișuri precum vitamine, siropuri, produse cosmetice pentru igiena copiilor și altele - poate să ajungă încă la 4000 de lei”, ne-a povestit mama.

Tatiana Ciutac este o mămică eroină. Recent aceasta a adus pe lume 4 copilași dintr-o lovitură – 3 fetițe și un băiețel – Mihai, Mihaela, Galina și Ecaterina. Am întrebat de cheltuieli, și Tatiana zice că zilnic se consumă doar lapte praf (o cutie întreagă) și un pachet din 30 de scutece, ceea ce deja e în jur de 500 de lei. Plus vitamine și suplimente, și produse de igienă, astfel încât suma dată este depășită cu mult. Salariul soțului le ajunge pentru o jumătate de lună. Tatiana mai spune că mămicile cu un copil, dacă sunt de părere că e greu, pot veni la un fel de terapie de șoc la ea să vadă cum e cu 4 nou-născuți, și li se va părea floare la ureche (râde). Mămica e destul de pozitivă și optimistă, un pic își face griji cum se vor descurca financiar când picii vor mânca mai mult, dar și când vor avea necesități mai mari, dar este sigură că vor ieși cumva din încurcătură.

Ala Colesnic din Susleni, Orhei, are 31 de ani și acum 4 luni a devenit mamă a 3 copii odată - Eliza, Răzvan și Victoria. „Cheltuielile sunt foarte mari, începând de la scutece și terminând cu haine, și la toate se mai adaugă și plata pentru chirie. Soțul lucrează din noapte până în noapte ca să poată întrețină familia  și oricum e greu”, ne-a spus mama.

Liudmila Plăcintă este jurnalistă și proaspătă mămică de tripleți - Valeria, Daria și Daniel. La moment lunar cheltuim în jur de 13 mii de lei, plus minus, ele variază în dependență de vârsta copilului, lapte praf în jur de 6000 de lei, o cutie de 400 de lei ajunge pe 2 zile, scutece 2500-3000 de lei, produse pentru igienă, jucării și haine, nu așa des, altfel cheltuielile ar crește simțitor, deja medicamente necesare în scop profilactic etc.”, ne-a povestit mămica.

Familiile beneficiare vor primi cadouri în funcție de necesitățile pe care le au, dar absolut pentru toate pregătim scutece și articole de igienă de la Puffies, Chicco, Moltex, Sanosan, Ushastii Neani, Numis, Equillibra, Ivatherm; produse alimentare de la Heinz; hăinuțe și încălțăminte de la Maxi Kids, Iuvas, PUPI și Andreooly. Tehnică de uz casnic, cum ar fi frigider, mașină de spălat, cuptor cu microunde de la Malmar GRUP. Biciclete și manej de la Velojan SRL. Bunătăți pentru masa de Crăciun de la Baumall SRL. HABSEV GRUP SRL vor dărui și în acest an, așa cum o face de fiecare dată la Crăciunul Copiilor, un ajutor material pentru fiecare familie.

Totodată, la acest eveniment este așteptat Primarul General al municipiului Chișinău - Ion Ceban, cu un cuvânt de felicitare pentru familiile noastre.

NOTĂ: Totodată facem un apel către cei care vor veni la eveniment și au dorința și posibilitatea să pregătească cadouri pentru una sau mai multe dintre aceste familii. Le puteți pune în cutii de încălțăminte ceea ce considerați că au nevoie micuții – produse de igienă, jucării, hăinuțe, să le ambalați și să scrieți pe ele un bilețel cărei familii sunt destinate. Iar în cadrul evenimentului veți avea plăcerea să vedeți cum familia primește cadoul Dvs. fiindu-i înmânat pe scenă.

Crăciunul Copiilor 2019 are loc în premieră chiar în inima capitalei – la Palatul Republicii. Pregătim o sărbătoare de amploare pentru micii oaspeți, dar și părinții vor avea parte de surprize și întâlniri plăcute. Astfel, 25 de centre creative pregătesc activități interesante pentru copiii prezenți. Aducem și două trambuline uriașe pe care copiii să țopăie cât le poftește inima. Vom avea un decor de poveste și personaje atractive, cu care veți putea face fotografii ce vă vor rămâne ca amintire pentru toată viața. Vor fi prezenți și roboții giganți de la Liga Roboților, iar micuții vor putea poza alături de aceștia. La sigur vor rămâne încântați! Copiii fani ai bloggeriței Lavinia Crețu, nepoțica actorului și prezentatorului Emilian Crețu, vor avea parte un fan-meeting, primul de acest gen al Laviniei. Va fi foarte interesant!

Părinților le pregătim un concert susținut de vedetele autohtone precum Adrian Ursu, Costi Burlacu și Corina Țepeș, Natalia Gordienko, Valentin Uzun și fiica sa Amelia, și mulți-mulți alții. De asemenea părinții vor putea să discute cu consultantul superior în alăptare Olga Gutium, care va avea un mic seminar informativ. Iar la eveniment va fi prezentă și prezentatoarea TV, bloggerița și tânăra mămică Daniela Ciocanu cu micuța sa Miranda.

Fiecare copilaș va primi cadouri de la Moș Crăciun, iar cei mai norocoși vor câștiga și daruri la tombolă.

Bilete la eveniment puteți găsi pe https://iticket.md/event/craciunul-copiilor și la redacția Odoraş (Casa Presei, str. Puşkin 22, et. 5, of 520). Telefon de contact: 079955436. Grăbiți-vă, căci sunt limitate!

Adaugă comentariu