Activități de weekend, 2-3 septembrie 2017

Activități de weekend, 2-3 septembrie 2017

 

Sâmbătă, 2 septembrie:

 

Festivalul Medieval 2017 Vatra

Când? Vineri-Duminică; 12:00 – 19:00

Unde? Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32)

Vino cu copiii la Festivalul Medieval de la Vatra ca să participați la o adevărată lecție de istorie! În perioada 1, 2 și 3 septembrie, la Complexul Etno-Cultural Vatra se va desfășura a III-a ediție a celui mai medieval festival. Cei mici vor fi impresionaţi de cavalerii prinși în lupte, îmbrăcați în costume medievale, mânuind armele specifice vremii. De asemenea, se vor putea implica în ateliere de creație, meșterind manual fluiere și săbii medievale din lemn sau păpuși din pănuși de porumb, pe care vor putea să le ia cu ei acasă. Intrarea pentru copii este gratuită! Mai multe detalii AICI.

 

TÂRG de ŞCOALĂ la Moldexpo

Când? Sâmbătă-duminică; 10:00 – 18:00

Unde? CIE Moldexpo, Str. Ghioceilor 1, Chișinău

Dacă nu aţi reuşit să cumpăraţi toate cele necesare pentru şcoală, până pe 3 septembrie aveţi ocazia să mergeţi la cel mai mare iarmaroc școlar, care are loc la Moldexpo. Aici veți găsi, adunate într-un singur loc și la prețuri avantajoase, articole de calitate pentru elevii de toate vârstele, de la producătorii autohtoni sau străini: uniforme școlare și costume sportive, haine pentru copii și adolescenți, încălțăminte, literatură artistică și educațională, rechizite școlare și papetărie, precum și un sortiment bogat de genți și ghiozdane. Mai multe detalii AICI.

 

Cunoaște nutriția prin creație și gătit. Lecție pentru cei mici

Când? Sâmbătă; 10:00 – 12:00

Unde? Fundaţia BITONIC Bulevardul Dacia Nr. 49/14

Ți-ai dori să ai în weekend câteva ore libere, dar și copilul tău să capete noi cunoștințe? Fundația Bitonic îți propune ore de gătit pentru cei mici ( 5-7 ani) în fiecare sâmbătă, începând cu 2 septembrie, între orele 10.00- 12.00. În cadrul acestora copiii vor avea parte de: instruire în domeniul nutriției pe tematică diversă prin intermediul materialelor didactice, colorate și interactive; creație, prin intermediul căreia copiii vor înțelege mai bine materialul prezentat; gătitul rețetelor simple, accesibile vârstei lor. Prețul este de 80 de lei. Detalii AICI.

 

Film și discuții cu vloggerul Ion Andronache

Când? Sâmbătă; 19:00 – 21:30

Unde? Cinematograful de vară de la Buiucani, intersecția străzilor N. Costin / O. Ghibu.

După 100 de zile de activitate a vloggului Ortodoxia - "pentru că așa trebuie", Ion Andronache dă o întâlnire celor care îi urmăresc activitatea. "În acest moment s-au înscris peste 10000 de urmăritori (followeri). Aș dori să avem o discuție liberă și sinceră despre experiența pe care o aveți în comunitățile (parohiile) din care faceți parte sau cauzele neafilierii la vreo comunitate. Vă invit pe toți să vizionăm împreună filmul finlandez “Scrisorile către părintele Iacob”. Detalii despre eveniment AICI. Citiţi şi un articol despre el şi viziunile sale despre educaţie, realizat de Odoraş AICI.

 

Workshop: Împleteşte un curcubeu. Mandala magică.

Când? Sâmbătă; 11:00 – 15:00

Unde? ArtGame Strada Mihai Eminescu 55

Creează o mandala cu propriile mâini şi adu fericirea în viaţa ta. Un atelier creativ şi plin de culoare, pentru maturi şi copii. Detalii AICI.

 

Atelier acasă: Meşteriţi o căsuţă pentru păsări

Când? Sâmbătă-Duminică

Unde? Acasă

Mai țineți minte cum meșteream în copilărie căsuțe pentru păsări? Era o activitate care implica toată familia. Să nu îi privăm nici pe copiii noștri de plăcerea de a-și dezvolta spiritul civic, dar și imaginația... Dacă varianta clasică (din lemn) vă pare dificilă, vă propunem câteva idei de realizat a căsuțelor și hrănitoarelor de păsări, care pot fi meșterite cu ușurință de orice copil, din lucruri pe care le avem acasă, fără a implica costuri suplimentare. Vedeţi mai multe idei AICI.

 

 

Duminică, 3 septembrie:

 

Yard Sale! I snova 3 sentyabrya!

Când? Duminică; 13:00 – 23:00

Unde? Strada Mihail Kogălniceanu 82, Chișinău, Moldova

Tradiţionalul Yard Sale va avea loc de această dată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Ce vă aşteaptă? O mulțime de designeri de interior și de bijuterii; spectacol de jonglerie cu foc și dansuri sub lumina lunii; ateliere de lucru: pictură pe pietre de mare, pandantive din decupaje, ierbare din ipsos etc.; activităţi pentru copii; street-food pentru toate gusturile; limonade naturale și sangria amețitoare; zone pentru fotografii; reduceri la diverse haine din garderobele personale. De asemenea, veţi avea acces la: aleea vivariumului și renumitul foișor; toate sălile și expozițiile din muzeu. Mai multe detalii AICI.

 

Târg de Caritate cu Lilu

Când? Duminică; 10:00 – 15:00

Unde? Pani Pit, 31 august 1989, 115

Pe 3 septembrie va avea loc un Târg de Caritate #dinInimă. Brandurile autohtone vă așteaptă cu piese din cele mai recente colecții, dar și cu REDUCERI la colecțiile precedente, iar din fiecare cumpărătură efectuată - 10% vor fi direcționați spre cazul Tatianei, o mamă singură din Sângerei, care are nevoie de ajutorul nostru. Crește singură 2 copii, unul dintre care suferă de paralizie cerebrală, fără a avea un acoperiș sub care să trăiască. Lilu a făcut un apel la solidaritate pentru a ajuta tânăra mamă. Mai multe detalii despre eveniment găsiţi AICI.

 

Ziua ușilor deschide la Leader Land

Când? Duminică; 11:00 – 14:00

Unde? Leader LAND Testemiteanu 17/6

Pe data de 3 septembrie va avea loc Ziua ușilor deschise la Leader Land - un centru de activităţi pentru copii, care îşi propune să crească lideri. În program:  Lecție demonstrativă - Vreau să știu despre Planeta Pamânt; Lecție demonstrativă de limba engleză; Atelier de creație; Loterie cu premii valoroase ş.a. Evenimentul este GRATUIT, cu înscrierea prealabilă. Mai multe detalii AICI. Puteţi citi despre acest centru AICI.

 

Vintage Bazaar

Când? Duminică; 10:00

Unde? Moldoviţa Str. Vasile Alecsandri, 78

Vintage Bazaar vă invită să petreceţi prima duminică din toamnă la shopping. În cadrul târgului vor fi expuse haine pentru întreaga familie! Rochiţe de toamnă, pulovere, bluziţe în culori vii, multă dantelă şi pălării, bijuterii şi eşarfe elegante, pantofi, genţi şi lucruşoare făcute de mâini iscusite, adică mici comori scoase la lumină din "dulapurile" unora dintre cele mai hip & chic vintage fashioniste din ţară. Intrarea este liberă! Detalii AICI.

 

Film animat: Goana după alune

Când? Sâmbătă-Duminică

Unde? Cinematografele Patria

Năzdrăvana veveriţă Surly şi simpaticul său prieten, şoricelul Buddy, se întorc pe marile ecrane cu o nouă aventură prin oraş, în căutare de alune şi peripeţii de toate felurile. Liniştea vieţuitoarelor din Liberty Park este acum ameninţată de planurile expansioniste ale primarului care vrea să înlocuiască colţul de natură din centrul oraşului cu un parc de distracţii zgomotos. Pentru a-şi salva căminul, Surly şi prietenii lui trebuie să ia rapid măsuri. Vezi trailerul AICIDetalii pe patria.md

 

Atelier acasă: Pictează TOAMNA!

Când? Sâmbătă-Duminică

Unde? Acasă

Printează câteva desene, ia niște creioane în culorile toamnei și lasă-ți copiii să creeze felicitări frumoase sau „picturi” tomnatice, bune de prins în rame. Găseşti mai multe planşe de colorat AICI.

 

Film animat: Emoji

Când? Sâmbătă-Duminică

Unde? Cinematografele Patria

Animația “Emoji. Aventura zâmbăreților” ne invită să descoperim lumea secretă din propriul telefon. În aplicaţia de mesagerie se ascunde Textopolis, orășelul semnelor denumite generic “emoji”. Înzestrate fiecare cu o singură expresie facială, ele își dispută atenția celui care utilizează telefonul. Doar Gene, un emoji exuberant, care s-a născut fără filtru, are mai multe expresii. Hotărât să devină și el “normal”, ca celelalte emoji, Gene apelează la ajutorul bunului său prieten Hi-5 și al lui Jailbreak, celebru spărgător de cod software. Împreună, pornesc într-o app-ventură spectaculoasă și amuzantă prin aplicațiile telefonului, în căutarea codului care să-l repare pe Gene. Dar când un mare pericol amenință telefonul “stăpânului”, soarta tuturor semnelor emoji depinde de cei trei prieteni, care trebuie să-și salveze lumea înainte ca aceasta să fie ștearsă cu totul. Detalii pe patria.md

 

 

Evenimentul ODORAŞ:

 

Şezătoarea Mamelor – ediţia 16 din 2017

Când? Vineri, 8 septembrie, 15:45-18.30

Unde? V-Continental Business Center Bulevardul Dimitrie Cantemir 5/4

La 8 septembrie Odoraş le spune tuturor mămicilor şi tăticilor... „Back to school”! Revenim cu o nouă serie de şezători informative, utile şi relaxante – o adevărată şcoală a părinţilor. Intrarea este gratuită, în bază de înregistrare. Detalii AICI.

 

 

Foto: picturesbymom.com; facebook.com/events; EuroPosters.fr

 

Adaugă comentariu