Activități de weekend, 9-10 septembrie 2017

Activități de weekend, 9-10 septembrie 2017

 

Sâmbătă, 9 septembrie:

 

DORfest - Festivalul Nordului

Când? Sâmbătă-Duminică; 11:00 – 20:00

Unde? Moșia Ciuhrii, Gordinești, Edineț

Sâmbătă și duminică sunteți așteptați la #DORfest să fiți parte din sărbătorirea Nordului prin muzică live, activități educative și creative pentru adulți și copii, zone de relaxare și citit, Yoga și Henna painting, expoziții de pictură, târg cu haine, produse handmade, bunătăți bio, articole de artizanat și cu o zonă gastronomică gata să servească toți oamenii faini din festival. Printre artiștii prezenți pe scena DORfest se numără 7 Klase, Heart Drops, Daniel Bălan, Gândul Mâței. Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Comedy Zebra Show, Vasile Iovu și Ansamblul Folcloric Plăieșii. Puteți vedea programul fiecărei zile pe www.dorfest.md. Găsiți și evenimentul pe facebook AICI.

 

Atelier de creație: "Comorile mamei"

Când? Sâmbătă; 11:00 – 13:00

Unde? Papetarie&Ustensii Handmade stradela Lvov 1 66

Sâmbătă va avea loc un atelier de creație deosebit, unde veți învăța și testa tehnica scrapbooking, realizând o cutie numită sugestiv "Comorile mamei". Prețul este de 250 de lei. Înscriere prealabilă obligatorie la numărul de telefon 069418081 sau 069419202. Mai multe detalii AICI.

 

Ţara lui Basarab - Turneul de lupte medievale 2017

Când? Sâmbătă; 10:30 – 18:00

Unde? Grădina Botanică, Chișinău

Ţara lui Basarab - este un turneu de scrimă istorică și va avea loc la Grădina Botanică din Chișinău. Programul include: lupta profesionistă între cavaleri în nominalizare 1 la 1 cu contact direct; lupta în grup 3 la 3. De asemenea, în cadrul evenimentului, oaspeții vor avea ocazia de a trage din arc și de a se cufunda în atmosfera medievală. Pentru copii și adolescenți va fi un program special. Toți spectatorii vor avea posibilitatea de a participa la turneul de luptă modernă cu sabia (chanbara). Prețul biletelor: adulți 50 MDL, copii: 20 MDL. Mai multe detalii AICI.

 

Spectacol gratuit pentru copii: Miraculoasa transformare (rus)

Când? Sâmbătă; 13:00 – 13:45

Unde? Centrul comercial Jumbo, bd. Decebal 23, et. 4

În această sâmbătă actorii teatrului Licurici vor oferi un spectacol gratuit pentru copii în cadrul unui centru comercial din Chișinău. Spectacolul „Miraculoasa transformare” este în limba rusă. Detalii AICI.

 

Maraton de caritate: Zumba

Când? Sâmbătă; 17:30 – 20:00

Unde? Parcul Valea Morilor

Sâmbătă poți participa la un adevărat maraton de Zumba, care va avea loc în aer liber. Prețul participării este de 30 de lei, toți banii adunați vor fi donați organizației „De la inimă la inimă”, iar ulterior unui orfelinat. Detalii AICI.

 

Picnic la Ferma Eco

Când? Sâmbătă; 12:00 – 15:00

Unde? s. Cucuieții Vechi, r. Râșcani 

În luna lui Răpciune ești invitat la cules zmeură și căpșuni. Din program: Patru rețete noi - prezentare gastronomică cu Tamara Șchiopu; Degustare de bucate și băuturi cu căpșuni și zmeură; Cumpărături direct de la producător eco; O zi la aer curat, cu toată familia. Preț 150 de lei/persoană. Copiii până la 15 ani participă gratis. Detalii AICI.

 

Pilates în aer liber cu Mașa Vihri

Când? Sâmbătă; 9:30 

Unde? Parcul Dendrariu, Chișinău

O lecţie gratuită de pilates în aer liber, cu antrenoarea Mașa Vihri, va avea loc în această sâmbătă în Parcul Dendrariu. Detalii AICI.

 

Yoga în parc

Când? Sâmbătă; 10:00 – 11:00

Unde? Parcul Dendrariu, Chișinău

Amatorii de yoga vor avea și ei parte de o lecţie gratuită în această sâmbătă, cât timpul este cald. Iana Troian va oferi o lecție de yoga în aer liber, tot în Parcul Dendrariu. Aveți nevoie doar de un covoraș sau un prosop mare. Detalii AICI.

 

Festivalul Culorilor în PMAN

Când? Sâmbătă; 16:00 – 23:00

Unde? Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău

Pe 9 septembrie, Piața Marii Adunări Naționale va găzdui Festivalul Culorilor. Un eveniment unic, cu mii de fani, DJ mondiali, o scenă grandioasă și cel mai important - pudră neon! Centrul Chișinăului se va transforma în cea mai colorată arenă de dans din țară. Mai multe detalii AICI.

 

 

Duminică, 10 septembrie:

 

Mami&Co FAIR - târg și activități pentru copii

Când? Duminică; 10:00 – 20:00

Unde? Scuarul magazinului Unic, bd.Ştefan cel Mare şi Sfânt 8,

Duminică, în scuarul centrului comercial Unic din Chișinău va avea loc un târg pentru mămici (și nu numai), la care veți găsi haine și încălțăminte pentru copii și maturi, produse hand made și alte articole utile pentru familie - noi sau uzate, dar în stare bună și la prețuri mici. De asemenea vor avea loc activități distractive și educative pentru copii. Mai multe detalii AICI.

 

Cinema în aer liber: Luna Filmelor Americane

Când? Vineri, Duminică; 19:30 

Unde? Cinematograful de vară de la Buiucani, intersecția străzilor N. Costin / O. Ghibu

În luna septembrie, în fiecare vineri și duminică, la Cinematograful în aer liber de la Buiucani vor fi proiectate filme americane. 8 filme de cea mai înaltă calitate, apreciate în întrеaga lume, oferite de către Ambasada Statelor Unite la Chișinău. În această vineri va rula filmul Pay it forward (2000), iar duminică The Pursuit of Happiness (2006). Toate filmele vor fi proiectate în limba engleza, fiind subtitrate în limba română sau rusă. Luați pături, câțiva prieteni, haine mai calduroase și mergeți la cinema! Orarul proiecțiilor îl găsiți AICI.

 

Festivalul „Regina Dulce”

Când? Duminică; 14:00 – 22:00

Unde? Drochia

Festivalul „Regina Dulce” va fi un adevărat festival al dulciurilor pentru întreaga familie. Copiii se vor distra în zona amenajată pentru distracții, unde vor avea parte de multe surprize, printre care cea mai gustoasă înghețată, cea mai dulce vată de zahăr și cei mai energici animatori. La festivalul „Regina Dulce” se va coace și cea mai mare plăcintă din sfeclă de zahăr cu mac! Mai mulți interpreți vor evolua pe scena festivalului, printre care Anișoara Puică, Vitalie Dani, Art Soyuz, Natalia Proca și Alex Calancea Band. Mai multe detalii AICI.

 

Festivalul cultural-gastronomic “Gustul Nordului”

Când? Duminică; 7:30 – 22:00

Unde? Tabara de vară “Speranța”, satul Plop / parcul Țaul

Din programul festivalului: vizitarea Parcului Ţaul; fanfară; program artistic cu evoluarea colectivelor artistice din raion; târg de produse gastronomice; târgul meşterilor populari; concurs gastronomic “Baba mea”; horă. Pornirea din Chișinău are loc la 8.00 Detalii AICI.

 

Atelier de creație: tehnica decoupage

Când? Duminică; 7:30 – 22:00

Unde? ArtDeco, str. 31 August 1989, 24

Un atelier creativ, unde vei putea meșteri (decora) un ceas personalizat, o căsuță pentru pliculețele de ceai sau o tavă - toate cu ajutorul tehnicii decoupage. Prețul atelierului este de 330 de lei, iar obiectul pe care îl realizați îl luați acasă. Detalii AICI.

 

Luminează Circul: teatrul copiilor

Când? duminică; 14:00 

Unde? Circul din Chișinău, Arena Mare

Arena Mare a Circului din Chișinău va fi luminată din nou. De această dată cei care vor aduce magia în clădirea mult uitată este Teatrul Copiilor. Teatrul Copiilor prezintă un spectacol muzical inedit, inspirat din celebra comedie a lui William Shakespeare „Visul unei nopți de vară”. 40 de actori-copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, vor evolua în cadrul unui spectacol grandios, plin de aventuri miraculoase, muzică, dans și acrobații. Coloana sonoră de excepţie va fi interpretată live de personajele feerice din piesă, acompaniate de o veritabilă orchestră a copiilor. În timpul spectacolului Arena Mare a Circului din Chişinău va fi scăldată într-un show de lumini, creând o atmosferă de vis. Magia va fi întregită de evoluţia captivantă a micilor actori deghizaţi în costume nemaipomenite. Prețul unui bilet e de 50 de lei. Copiii cu vârsta de pâna la 3 ani, însoțiți de părinți, au acces gratuit. Mai multe detalii AICI.

 

Foto: appearphoto.com; facebook.com; iticket.md

 

Adaugă comentariu