Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Festivalul Mamelor 12 aprilie 2024: „Copiii – razele noastre de soare”

Festivalul Mamelor 12 aprilie 2024: „Copiii – razele noastre de soare”

Pe data de 12 aprilie revista online pentru părinți „Odoraș” a organizat o nouă ediție a Festivalului Mamelor. În cadrul seminarului informativ au fost invitați mai mulți medici specialiști, dar și reprezentanți ai companiilor farmaceutice și cosmetice care au venit cu sfaturi practice pentru diferite situații în care pot ajunge mămicile cu picii lor.

Cea care a deschis acest frumos festival a fost Brand Manager-ul laboratoarelor Synevo și medicul pediatru Valentina Gherman, care a vorbit despre Vitamina D și importanța acesteia pentru copii și maturi. Vitamina D reprezintă o vitamină liposolubilă, al cărei rol principal este creșterea absorbției calciului, magneziului și a ionului fosfat la nivel intestinal și buna funcţionare a tiroidei, paratiroidei şi hipofizei. Vitamina D menține oasele puternice, dinții sănătoți, sistemul imunitar, ajută la reglarea nivelului de insulină și menține sistemul nervos sănătos. Copilăria și copilăria este o perioadă de creștere rapidă a oaselor. Datorită acestui fapt, este esențial ca sugarii să obțină cantități adecvate de vitamina D. Pentru a sintetiza doza zilnică de vitamina D, este necesar ca minimum 1/3 din suprafața corpului (față, mâni, umeri, partea inferioară a picioarelor) sa nu fie acoperită, să ne expunem minimum 9 minute zilnic, între orele prânzului și să nu folosim creme de protecție solară. Suplimentele cu Vitamina D sunt o sursă importantă de vitamina D, având avantajele: un bun control al dozelor, sursa naturală și puritatea preparatelor. Alimentația poate juca un rol important în asigurarea aportului de vitamina D, necesar pentru funcționarea normală a organismului. Surse vegetale: ciuperci, lapte de soia, cereale fortificate. Surse animale: peștele, gălbenuș de ou, ulei de ficat cod, laptele de vacă. În cazul în care vitamina D este în deficit în organizm, pot apărea probleme precum osteomalacie, rahitizm, osteoporoza., cefalea, anxietate, depresie, probleme cu concentrație și memorie, diabet zaharat tip I, insulinorezistența, boli oncologice, inclusiv hormonale (Cancer mamar, prostatic și alte), infertilitate, probleme cu pielea: atopii, crăpături, piele uscată, psorias, astm bronșic, bronhoobstrucție, dureri cronice osoase și musculare, ateroscleroza, hipertensiunea arterială, boli autoimune. Laboratoarele Synevo oferă posibilitatea să dați analize pentru a vedea dacă aveți sau nu un deficit de vitamina D. De asemenea, dețin și o gamă foarte variată de analize pe care le puteți efectua rapid, comod și fără programare. Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, împreună cu Synevo.

Cu sfaturi practice în soluționarea colicilor la copii, a venit reprezentanta companiei Alpen Pharma, Vera Galațanu. Vorbim despre colici atunci când un bebeluș de altfel sănătos, plînge mai mult de 3 ori pe zi, mai mult de 3 ori pe săptămână, în perioada de vârstă de 2 săptămâni și până la 3 luni. Colicile apar din cauza imaturității tractului digestiv și se produc crampe în regiunea abdomenului. Colicile pot fi soluționate prin: metode de îngrijire sau remedii medicamentoase. Recunoaștem că un copil are colici atunci când plânge fără motiv, are un plâns ascuțit, specific, plânge la aceeași oră, are stări de agitație, dă din mâini și picioare, se înroșește la față și chiar are o expresie tensionată, iar burtica se întărește din cauza spasmelor musculaturii abdominale și a plânsului. Părinții trebuie să mențină o stare emoțională bună și să înțeleagă că nu e vina nici a lor nici a copilului de cele întâmplate, este o perioadă trecătoare care nu lasă efecte adverse în timp. Este bine să alinați plânsul copilului înainte de alimentare, aceasta se face prin joacă, posizionând copilul pe burtică în forma broscuței și masând ușor pe spate. Alte poziții ar fi să țineți copilul pe antebraț sau să-i faceți exerciții emițând mersul pe bicicletă, astfel vei putea ajuta copilul la eliminarea gazelor. Totuși dacă copilul dvs. are colici pentru ameliorarea acestuia se recomandă administrarea de probiotice din prima zi de viață. Active Flora baby este un probiotic în picături pentru restabilirea și menținerea microflorei la copii de la naștere. Eficacitatea și inofensivitatea administrării este demonstrată în numeroase studii clinice, inclusiv la prematuri și copii mici.  Posedă acțiune complexă în caz de dereglări funcționale ale tractului digestiv la copii mici (colici, diaree sau constipații).

Manager-ul companiei Biessen-Pharma, Georgiana Timcu a vorbit despre recuperarea post-partum - perioada unică și sensibilă de după naștere, în care corpul unei mame trece printr-o serie de schimbări fizice și emoționale. Procesul de naștere în sine, poate fi extrem de solicitant fizic pentru corpul unei femei. Indiferenat dacă este vorba despre o naștere natural sau o cezariană, recuperarea după naștere necesită timp și resurse energetice considerabile. Perioada post-partum este caracterizată de o serie de schimbări fizice, emoționale și sociale. Schimbările emoționale – adaptarea la noul rol și la schimbările hormonale. Schimbările fizice – cezariana vs.nașterea naturală, recuperarea plăgii și schimbările corporale.  După o naștere cezariană necesită timp și îngrijire atentă pentru a permite vindecarea adecvată a plăgii chirurgicale. Pentru îngrijirea cicatricii lasătă de operație, reprezentanta recomandă Sodermix, care reduce inflamația, reduce cicatricea și asigură hidratarea. De asemenea pentru aceste cicatrici este recomandat să utilizați Sensymyl - usucă leziunile umede și oprește secrețiile lichide, calmează pielea, reduce semnificativ pruritul, curăță și igienizează pielea și stimulează repararea celulară. Cel de-a treilea tip de schimbare prin care trece o proaspătă mămică, este cea socială și anume preziunea și dorința de a le reuși pe toate. Aceste schimbări pot duce adesea la epuizare energetică, făcând dificilă menținerea unui nivel adecvat de energie și vitalitate în timpul îngrijirii nou-născutului și adaptării la noul rol de mamă. Astfel, reprezentanta recomandă gama Astenor, care oferă resursele necesare pentru a te simți energizată și pregătită să faci față provocărilor maternității.

Următoarea invitată a fost reprezentanta companiei Vita Pharm, Viorica Solomon, care a vorbit despre alergiile de primăvară la copii și a propus remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor. Acest remediu este DETOXY-ZEO, un sorbent natural, care realizează o detoxifiere la nivel celular și sanguin. Molecula de zeolit-clinoptiolit are încărcătură negativă care atrage metalele grele și toxinele încărcate pozitiv, fară a absorbi electroliții benefici și vitali din organism, are adsorbție selectivă. DETOXY-ZEO reprezintă o soluţie simplă de a neutraliza excesul de histamină din tractul gastrointestinal. Histaminele sunt eliminate în mod eficient atunci când se administrează în timpul meselor sau în decurs de 30 min după masă. Studiile arată că până la 82% din histaminele ingerate sunt eliminate. De asemenea, acesta este folosit și în cazul intoxicațiilor. Reduce simptomele diareei și a infecțiilor intestinale. Reduce simptomele de greață și vomă. Susține normalizarea florei bacteriene a intestinului. Reduce inflamația și volumul de gaze la nivelul intestinului. Normalizează secreţiile digestive. Ameliorează durerea în gastrite și ulcere. Reglează activitatea în timpul digestiei a enzimelor. Recomandat in sindrom de colon iritabil, boli inflamatorii intestinale (BII), boala Crohn și reflux gastric.

Reprezentantul companiei Berlin Chemie, Culev Veaceslav a vorbit despre Quixx baby care este un preparat bazat pe picături izotonice pe bază de apă de ocean. Conține apă de mare naturală diluată cu apă purificată pentru a obține o concentrație de sare de 0,9%, de asemenea conține minerale și oligoelemente valoroase din Oceanul Atlantic, este steril și nu conține conservanți. Se permite îngrijirea zilnică a nasului încă din prima zi de viață. Datorită conținutului de sare QUIXX baby este un produs foarte delicat și previne iritațiile la nivelul nasului sensibil. Totuși, printre problemele cu care se poate confrunta un bebeluș, mai sunt și cele de creștere a dințișorilor care sunt mereu însoțite de durere. Pentru ameliorarea acestora se recomandă Anaftin. Sub stratul protector, formula unică a Anaftin® contribuie la o vindecare naturală. Acidul hialuronic acționează prin reținerea apei și creează un mediu care ajută țesutul lezat să se vindece. Aloe vera intensifică efectul hidratant ceia ce sporește epitelizarea și vindecarea leziunii. Nu conține zahăr, alcool etilic, anestezice locale sau alte medicamente.

Reprezentanta companiei Fiterman Pharma, Oxana Petrov, a vorbit despre gama Alinan, oferind diferite remedii pentru a ajuta la menținerea bunei sănătăți a copiilor. Ostart – un complex care conține calciu, magneziu, zinc și vitamina D, respect raportul optim de 2:1 între aportul de calciu și cel de magneziu, necesar pentru utilizarea optimă de către organism a celor două minerale. Acesta este potrivit pentru situaţiile în care organismul necesită un aport crescut de minerale: copii în perioada de creștere, activitate fizică și psihică intense, perioade de convalescenţă și în situaţiile în care există pierderi de minerale: pierderi de lichide și electroliți (ex: perioadele de caniculă), cazul diareilor infecțioase și neinfecționase. EMETIX kids – utilizat în cazul disconfortului dat de stările de greață și vomă cauzate de: răul de mișcare din timpul călătoriilor, meselor copioase și perioadelor de stres. Acesta controlează senzația de greață și vărsăturile,  și favorizează golirea stomacului, îndepărtând una din cauzele disconfortului gastric după mesele copioase. IMUNOCOMPLEX, care este pe bază de plante naturale este folosit în infecțiile virale și răceli. Acesta stimulează sinteza de anticorpi, scade capacitatea de multiplicare a virusului, activează celulele sistemului imunitar și blochează agenții patogeni. 

Iar conform tradiției, la finalul fiecărui eveniment realizat de Odoraș se organizează o tombolă frumoasă cu multe cadouri din partea partenerilor și sponsorilor revistei. 

Foto: Sanda Armash 
Decor: DecoreTa

Share:

Articole recomandate