La Festivalul Mamelor s-a discutat despre alimentația mamei după naștere

La Festivalul Mamelor s-a discutat despre alimentația mamei după naștere

În luna februarie a avut loc prima ediție a Festivalului Mamelor organizat de revista pentru părinți Odoraș. În cadrul seminarului, specialiștii în sănătate au discutat despre igiena intimă în perioada sarcinii, diversificarea alimentației la bebeluși și importanța educației artistice a copiilor.

Reprezentantul medical Ana Presnova a prezentat gama de produse HiPP destinate diversificării alimentației la copii. HiPP este brandul global numărul 1 de mâncare organică pentru copii. Produsele marca HiPP nu conțin ingrediente chimice dăunătoare, iar pe ambalajul produsului este sigla europeană Organic ce demonstrează că produsele HiPP corespund celor mai înalte standarde europene privind calitatea lor. Compania HiPP are o serie de produse importante pentru alimentația unui copil și anume: piureuri din legume; piureuri din carne de vită, pui, vițel și curcan; piureuri din pește - somon sau pește de mare; fructe și cereale sau fructe și iaurt; supă de legume cu diferite tipuri de carne. HiPP oferă cea mai bună calitate, ecologică, iar toate produsele selectate pentru meniurile HiPP sunt supuse unor minuțioase și stricte controale de calitate. Astfel, conținutul fiecărui borcănaș este supus unui sistem strict de control, cu mai mult de 260 de teste, de la testarea solului până la analiza materiilor prime și testarea produsului finit.

  

 

Din motiv că pielea bebelușului este mult mai subțire decât cea a unui adult și stratul superior are o structură mai laxă și este mai puțin rezistentă, compania HiPP are o linie de produse special concepute pentru îngrijirea pielii copilului. Reprezentantul medical Roxolana Timotin a menționat că produsele HiPP, cum ar fi: HiPP prima cremă a copilului Baby Sanft, HiPP șervețele umede, HiPP loțiune pentru corp Baby Sanft nu conțin săpun, conservanți, coloranți, uleiuri esențiale și alcool. De asemenea, produsele au risc minim de a dezvolta alergii și curăță delicat pielea sensibilă a bebelușului.

 

Reprezentantul medical Aliona Caramelia a vorbit despre scutecele Merries. Acestea au un strat intern gros, astfel orice lichid este absorbit și nu intră în contact cu pielea bebelușului. Banda încrețită este special creată pentru a intra în contact cu pielea sensibilă a bebelușilor, având umflături pufoase, foarte absorbante, care captează lichidele. De asemenea, scutecele Merries au indicatori de umezeală care își schimbă treptat culoarea, de la galben la albastru. Culoarea albastră înseamnă că este timpul ca scutecul să fie schimbat.Medicul obstetrician-ginecolog Tatiana Cebotari a prezentat tema „Capcanele de după naștere” și a informat participanții despre importanța igienei intime în perioada sarcinii și după naștere. Specialista a recomandat produsul Epigen gel intim. Acesta conţine doar componente naturale (fără săpun, coloranţi şi conservanţi); menţine pH natural al zonelor intime; micşorează riscul candidozelor repetate și protejează şi înlătură iritaţiile locale.

 

Specialista în arte plastice, administratoarea grădiniței Kiddo Club, Cristina Bostan a informat participanții despre importanța educației artistice a copiilor de la 1,5 la 7 ani. Arta pentru copii este o stare de spirit, o creație care se adresează sufletului. Art terapia este un mijloc de recuperare afectiv-emoțională a copiilor, are efect curativ, are posibilitatea să descopere potențialul personal și să-l folosească în scopul de a vindeca răni „interioare”. Dacă sunteți în căutarea unei grădinițe care pune accent pe dezvoltarea artistică a copiilor, Kiddo Club este locul potrivit!

 

În cadrul fiecărui eveniment marca Odoraș este aleasă „Regina serii” și anume graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, mămica care a primit acest titlu are 41 de săptămâni și 2 zile de sarcină. Odoraș împreună cu partenerii și sponsorii evenimentului i-au oferit câștigătoarei un coș plin de produse pentru nou-născut.

 

Doctorul Veronica Cernei a informat participanții despre produsul Galactogil care susține alăptarea bebelușilor. Efectele acestui produs sunt: declanșează și reinstalează lactația (prin stimularea prolactinei); susține lactația și lactația prelungită; crește cantitatea și menține calitatea laptelui matern; compensează pierderile fosfocalcice datorate alăptatului prelungit. Se recomandă o cură de 8 zile cu Galactogil tuturor mămicilor începând cu ultima lună de sarcină pentru asigurarea unei cantități suficiente de colostrum (primul lapte) la naștere și în primele 6 luni după sarcină pentru o alăptare susținută.

 

Nutriționista Irina Aniri a prezentat tema „Alimentația mamei după naștere și slăbitul”. Specialista a menționat la ce nu trebuie să renunțe o femeie care alăptează: carbohidrații complecși (care se regăsesc în produsele bazate pe cereale integrale, dar și în cerealele consumate simple); proteine (conținute nu numai în carne, ci și în diverse legume și în ouă); calciu (regăsit în tot felul de produse lactate); vitamine și minerale (acestea se găsesc din abundență în fructe și legume); grăsimi (uleiul de măsline, pește (mai ales somon), avocado și semințe.

 

Reprezentantul medical Olga Grițîc a prezentat produsul Active Flora baby – un supliment alimentar recomandat pentru nou-născuți, bebeluși, copii și maturi. Acesta măreşte numărul bacteriilor benefice în tractul intestinal. Activ Flora baby conţine bacterii vii Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103, siguranţa cărora în alimentaţie a fost confirmată de numeroase studii clinice. 6 picături conţin 6 miliarde de microorganisme vii Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103. Activ Flora Baby nu conține substanțe (produse) alergene, cum ar fi: proteine din lapte de vacă, lactoză, zaharoză. Este un produs fără gluten și nu conține pigmenți, coloranți sau conservanți artificiali.

 

Reprezentantul medical Anastasia Varanița a prezentat linia de produse destinate pentru igiena orală la copii Dentissimo, care își propune drept scop protecția și dezvoltarea complexă a dinților la copii încă de la o vârstă fragedă. Dentissimo a cucerit picii nu doar din Elveția, dar și în toată Europa, grație gustului și aromei plăcute. Mamele, la rândul lor, apreciază avantajul compoziției unice: prezența ingredientelor naturale și absența completă a substanțelor interzise. Periuțele de dinți marca Dentissimo au un design special conceput pentru copii: capul mic, potrivit pentru caracteristicile morfologice ale cavității bucale a copilului; perii moi, nu irită smalțul și gingiile; mânerul ergonomic anti-alunecare; timer pentru 2 minute.

 

Reprezentantul medical Ion Lupu a vorbit despre produsul Betadine - un agent antiseptic cu spectru larg, acționând împotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor și protozoarelor (organisme unicelulare). Betadine soluție cutanată se utilizează în: dezinfecția tegumentelor înaintea injecțiilor, transfuziilor, perfuziilor, recoltării probelor de sânge, puncțiilor, biopsiilor; dezinfecție preoperatorie a tegumentelor și mucoaselor; asepsia plăgilor, inclusiv a arsurilor tegumentare; adjuvant în infecții bacteriene și fungice cutanate.


 

Adaugă comentariu