Noi provocări „exotice” la cea mai recentă ediție a Șezătorii Mamelor

Noi provocări „exotice” la cea mai recentă ediție a Șezătorii Mamelor

Șezătoarea Mamelor ediția XIX din 2017, organizată de Odoraș în ultimele zile ale lunii octombrie, a adus mamelor și graviduțelor prezente la eveniment multe informații utile, emoții pozitive și surprize pentru fiecare participant. La eveniment s-a vorbit despre alimentație, cum facem față virozelor, primele hăinuțe ale bebelușului și alăptare. Îți spunem cum a fost la această ediție și te așteptăm cu drag la următoarea!

Preț de mai bine de două ori, zeci de părinți și de graviduțe au savurat din informațiile oferite de partenerii evenimentului. Seara s-a dovedit a fi una cu adevărat specială și asta deoarece, pe lângă discuțiile cu medicii, mămicile au parte de jocuri, concursuri, sesiuni foto și delicii speciale pregătite la pauză.

Medicul infecționist-pediatru, Ludmila Serbenco le-a vorbit mămicilor despre tactica în cazurile de gripă și infecțiile respiratorii acute. Specialistul a menționat că mămicile ar trebui să fie foarte atente la starea generală a copilului și în cazul în care observă unele schimbări semnificative trebuie să apeleze de urgență medic. De asemenea, medicul a atenționat că pentru a evita îmbolnăvirile părinții ar trebui să renunțe la transportul public, să încurajeze copiii să facă cât mai mult sport, să se spele regulat pe mâini și să se vaccineze. În context, reprezentantul medical al companiei Polpharma, Ala Șulimova, a spus că în multe cazuri de viroze și îmbolnăviri nu este necesară folosirea antibioticelor, este suficient doar să scădem temperatura cu Ibufen și să curățăm nasul cu Galazolin.

 

La eveniment a fost prezentă și medicul pediatru-reumatolog de la CMC, Rodica Eremciuc, care a vorbit despre dereglările funcționale digestive la copiii de vârstă fragedă. Medicul a ținut să le ofere mămicilor câteva recomandări în acest sens, care deși par foarte simple sunt foarte importante:

- cu cât mai mult alimentați copilul la sân, cu atât este mai bine;

- mama trebuie să se alimenteze corect și sănătos în perioada alăptării;

- poziționarea corectă a copilul la sân este foarte importantă;

- în momentul cât îl alăptează pe cel mic să lase toate gadgeturile, grijile și problemele la o parte;

- contactul cu copilul trebuie să fie strict, iar micuțul trebuie ținut cu ambele mâini în timpul alăptării;

- în cazul în care mama nu poate alăpta, aceasta trebuie să aleagă o formulă potrivită copilașului său.

 

Rozalin Rotari, reprezentant medical al Omega Pharma, a prezentat produsul Aflubin – un medicament homeopat pentru tratamentul gripei și a răcelii. Acesta a precizat că medicamentul poate fi folosit pentru ameliorarea simptomelor gripei, infecţiilor gripale şi răcelii, precum şi ca tratament adjuvant în dureri la nivelul membrelor şi a altor simptome reumatice asociate. De asemenea, acesta a prezentat o soluție eficientă pentru a preveni păduchii și pentru a scăpa rapid de ei – produsul Paranix, în diferite forme, cu aceeași consistență: spray, șampon și loțiune.

 

Pentru a recrea un pic mămicile, am hotărât să le aducem aminte de copilărie și să vedem cum își ajutau părinții și bunicii la țară la dezghiocat porumb. Am invitat trei mămici în sală și le-am oferit câte un știulete de porumb. Cele trei participante s-au dovedit a fi destul de descurcărețe, fapt pentru care au fost răsplătite cu dulciuri de la mămica Irina Civga Iatenco.

 

Reprezentanții companiei Sodimed au prezentat produsul Marimer printr-o formă foarte intersantă și distractivă, testând cunoștințele mămicilor despre proprietățile acestui produs prin intermediul unui joc. Cele mai ingenioase mămici, care au răspuns corect la întrebările medicului Nelea Rusu, au fost răsplătite cu patru produse marca Marimer.

 

O temă actuală și des discutată de către mămici este utilizarea nebulizatorului (inhalatorului) pentru tratarea afecțiunilor respiratorii la copii, subiect care a fost discutat în cea de-a doua parte a evenimentului. Igor Tcaci, reprezentant medical al Dr. Frei Moldova, a vorbit despre tipurile acestora, situațiile când pot și când nu pot fi folosite, regulile de utilizare ș.a. Câteva reguli de utilizare a nebulizatoarelor sunt: le folosim la 1,5 ore după masă, iar după procedură e bine ca timp de o oră să nu se bea și să nu se mănânce nimic; poziția trebuie să fie confortabilă; aparatul să fie bine curățat în prealabil; să nu se folosească infuzii din plante și nici uleiuri eterice, ci doar soluții fiziologice, apă Borjomi sau medicamente, doar cu prescripția medicului.

 

Compania Grindex a venit cu informații utile despre metodele simple și eficiente de a spori lactația. Angela Agrigoroae, reprezentanta companiei, a prezentat mămicilor produsul Apilact – un cadou împărătesc al naturii. Acesta are la bază lăptișorul de matcă de albine, care asigură longevitatea. Este un produs natural și perfect pentru a spori lactația, care ajută în cazul asteniilor, depresiilor post natale, anemiilor, infecțiilor virale și bacteriene.

 

La sfârșitul evenimentului fondatoarele brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens le-au dezvăluit mămicilor secretul că lucrează la o nouă colecție de hăinuțe pentru nou născuți, comode, din stofă naturală, nonalergică, create în colaborare cu designeri, neonatologi, medici pediatri, dar și cu specialiști din Germania.

 

Ca de fiecare dată, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Tedi, Grindex, Antos ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat premii frumoase la tombolă. Graviduța cu cel mai mare termen, de peste 41 de săptămâni, a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului.

S-a organizat și un târg cu produse hand made, produse de îngrijire, șorțulețe, produse de sănătate ș.a. La pauză, mamele au savurat ciocolată caldă și cafea, alături de delicioasele prăjituri pregătite de mămica Irina Civga Iatenco, prăjiturile raw vegane create de Pure Cakes, dar și delicioasele ciocolate marca Kalben.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 3 noiembrie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

Parteneri: Nestle, Polpharma, dr. Frei, Grindex, Marimer, Mi-e Dor, PrimulSens, Omega Pharma, Busuioc TV, Fundația Edelweiss.

Sponsori, Târg: Chicco, Ivatherm, Numis Med, Viorica-Cosmetic, MAXIKIDS, Pufies, Equilibra Moldova, Antos cosmetică naturală, Ushastii neani, Klorane Bebe, Pure Cakes, Kalben Chocolate, Similac, Șorțulețe LIAdecor, magazinul pentru gravide MAM&ME, Mama's Box, studioul de dansuri IMPERIA etc.

Degustare/Fourchette: Prăjituri Sweet Michelle (Irina Civga Iatenko), Apa OM, MOKA CAFFE, Pure Cakes, Kalben Chocolate.

Fotograf: Irina Spinei Photography

Decor: Elena Sclifos - Flowers Decor

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu