Capsunile – Superfructul verii: 12 beneficii incredibile pentru sănătate și frumusețe
- 2025-05-30
- 124

Beneficiile consumului de căpșuni
Căpșunile sunt delicioase, răcoritoare și au un conținut caloric scăzut. O cură cu căpșuni poate contribui la menținerea sănătății generale fără riscul de îngrășare.
Aproximativ 150 de grame de căpșuni conțin doar 50 de calorii.
Proprietăți valoroase ale căpșunilor
- Bogate în vitamine: conțin vitaminele C, E, B1, B2, B6, K, PP, acid folic, fier, calciu, magneziu și fibre care susțin digestia. Ajută și în combaterea constipației.
- Contribuie la arderea grăsimilor: antocianina stimulează arderea depozitelor de grăsime. În plus, conținutul redus de calorii ajută în menținerea greutății corporale.
- Îmbunătățesc sănătatea ochilor: antioxidanții previn cataracta, iar vitamina C întărește corneea și retina.
- Adjuvant în lupta cu cancerul: antioxidanții și vitamina C contribuie la întărirea sistemului imunitar și la protejarea celulelor de radicalii liberi.
- Ameliorează inflamațiile: antioxidanții și fitochimicalele reduc inflamațiile cauzate de artrită sau boli cardiovasculare.
- Potasiu necesar inimii: ajută la reglarea circulației sangvine și susține buna funcționare a inimii.
- Scad colesterolul: reduc nivelul colesterolului rău (LDL), prevenind apariția diabetului și a bolilor de inimă.
- Bune în perioada prenatală: acidul folic (21 mg per porție) susține dezvoltarea corectă a fătului – craniul și măduva spinării.
- Ameliorează anemia: vitaminizează organismul, combate anemia ușoară și susține un regim alimentar sănătos.
- Contribuie la frumusețea tenului: vitamina C stimulează producerea colagenului, reduce ridurile și oferă tenului luminozitate.
- Luptă împotriva insomniei: prin conținutul nutritiv, ajută la relaxare și un somn odihnitor.
- Mențin sănătatea oaselor: datorită conținutului de potasiu, vitamina K și magneziu, fortifică structura osoasă.