8 cazuri de rujeolă într-o singură familie. Copiii nu erau vaccinați și au fost recent în România

8 cazuri de rujeolă într-o singură familie. Copiii nu erau vaccinați și au fost recent în România

Opt cazuri noi de rujeolă au fost confirmate recent la copiii dintr-o familie din municipiul Chişinău. Mai sunt alte două cazuri suspecte de rujeolă în Anenii Noi şi Chişinău, care acum se află în proces de investigare, transmite IPN.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, familia cu cei opt copii aparţine unei confesiuni religioase, iar şapte dintre ei s-au întors recent din România. Copiii nu au fost vaccinaţi.

Celelalte două cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate la un copil din raionul Anenii Noi şi la un matur din Chişinău, care recent s-a întors de la competiţii sportive organizate în Dubai. Cazurile se află în proces de investigare.

În perioada 1 ianuarie 2018-26 martie 2019, în total, au fost înregistrate 357 de cazuri confirmate de rujeolă.

Ministerul Sănătății atenționează repetat populația, că rujeola rămâne în continuare o infecție cu grad înalt de contagiozitate și părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copiii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și a altor boli infecțioase.

Rujeola are o răspândire foarte rapidă în comunitățile nevaccinate, un copil bolnav poate să infecteze până la 18 copii. Maladia prezintă o stare febrilă cu erupții, însoțită de tuse, rinită sau conjunctivită. Urmările maladiei pot duce la sechele pe viață sau chiar deces.

 

Foto simbol: pravmir.ru

Adaugă comentariu