Acces gratuit la Grădina Zoologică pentru copii de 1 iunie

Acces gratuit la Grădina Zoologică pentru copii de 1 iunie

De 1 iunie, accesul copiilor la Grădina zoologică va fi gratuit. Anunţul a fost făcut de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care a adăugat că tot atunci acolo va fi inaugurată şi o „Curte Rurală” în care micuţii vor putea mângâia animale domestice, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, tot pe 1 iunie va fi inaugurat şi primul SkatePark din  Moldova,  dar şi parcul Valea Trandafirilor în care recent au fost finisate lucrările de reparaţie.

Solicitat de MOLDPRES, directorul adjunct al Grădinii zoologice, Sergiu Pânzari a menţionat că „Curtea Rurală” este amplasată chiar la intrarea în instituție.  El a specificat că ideea a fost preluată din străinătate, unde există de mulţi ani astfel de spaţii pentru copii. „În această „Curte Rurală” vor fi animale obişnuite cu oamenii şi care nu sunt pretenţioase. Copiii şi adulţii vor putea să le hrănească din mână, să le mângâie şi chiar să le îmbrăţişeze. În Curtea Rurală vor fi capre, iepuri, păsări, hamsteri şi un măgăruş. Pentru accesul în Curtea Rurală nu vor fi percepute taxe suplimentare. Singura condiţie este ca vizitatorii să nu hrănească animalele cu mâncare adusă de acasă”, a spus Pânzari.

El a adăugat că o altă atracţie a Curţii va fi şi puiul de cămilă care a venit pe lume în primăvara curentă.

Colecţia Grădinii zoologice numără în prezent peste 1600 de animale. În jur de 300 de mii de oameni trec anual pragul parcului zoo din Chişinău.

 

Foto: bani.md

Adaugă comentariu