Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Art Terapia - decorarea spitalelor de copii din Moldova

Art Terapia - decorarea spitalelor de copii din Moldova

Art Terapia este un proiect din cadrul asociaţiei KLumea, fondat de Nata Albot şi Viorica Nagacevschi. Obiectivul central al acestui proiect este colectarea de fonduri pentru animarea spaţiilor din spitalele pentru copii.

Decorarea spitalelor în mod artistic esre o practică des întâlnită în numeroase spitale din S.U.A şi Marea Britanie, care angajează artişti pentru a regândi design-ul, astfel încât acesta să aibă un rol terapeuric. Terapia prin artă îl ajută pe copil să se înţeleagă pe sine, să se elibereze de anxietăţile şi tensiunile accumulate, să dezvolte abilităţi de comunicare şi să exerseze şi optimizeze propriile capacităţi de relaţionare cu ceilalţi copii şi adulţi.

Prima instituție medicală care urmează să fie decorată în cadrul proiectului ARTERAPIA va fi Spitalul Clinic Municipal Pentru Copii Nr. 1, de pe strada Serghei Lazo. Decorarea spațiilor va fi realizată cu ajutorul unui grup de designeri grafici, pictori și artiști care vor încerca prin autocolante, obiectele de decor, picturi de pe pereți, să ajute pacienții să prindă mai mult curaj, să aibă mai multă speranță și încredere în propria vindecare.

În urma primul eveniment Klumea organizat în acest an, Festivalul Tradiţiilor Dulci “Mai Dulce”, s-au colectat 32 de mii de lei, bani proveniţi din donațiile vizitatorilor festivalului, vânzarea biletelor, vânzarea tricourilor, dar şi din donaţiile personale ai unor suporteri anonimi.

“Cu aceste resurse putem începe decorarea primelor secții. Iar pe parcurs, în funcție de rezultatele obținute, proiectul va porni o colectare de fonduri pe platformele sociale”,  a menţionat Nata Albot.

Proiectul Art Terapia vine să încurajeze cu decoruri şi amenajări spaţiile spitalelor de copii din Moldova, iar ajutorul fiecăruia dintre noi contează. În galerie puteţi vedea câteva imagini din spitalele care au implementat terapia prin artă.

Foto: rxart.net

Share:

Articole recomandate