Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Autoritățile se consultă cu profesorii. Se planifică reducerea numărului de discipline obligatorii la școală

Autoritățile se consultă cu profesorii. Se planifică reducerea numărului de discipline obligatorii la școală

A fost instituit moratoriu pe procesul de optimizare a școlilor, are loc reevaluarea și revizuirea curriculei școlare, astfel încât să fie diminuat numărul disciplinelor obligatorii, precum și debirocratizarea din sistemul educațional, prin reducerea numărului de rapoarte și evaluări pe care profesorii sunt obligați să le prezinte lunar.

Ministra educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a participat la consultarea publică a 130 de cadre didactice din 14 raioane de centru ale Republicii Moldov, dar și din Chișinău, cu privire la evaluarea curriculei școlară. 

Pedagogii au semnalat atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative ale actualei curricule școlare. Astfel, dânșii consideră că în învățământul primar curriculumul școlar la „Limba și Literatura română” este greu de înțeles și are aspect științific, pe când în învățământul liceal manualele de limba română sunt structurate corespunzător și reprezintă un instrument util. Totodată, profesorii au solicitat revizuirea conținuturilor de la învățământul primar cu cel gimnazial (clasa a V-a) și de la învățământul gimnazial cu cel liceal (clasa a X-a).

 

Foto simbol: livespain.ru

Share:

Articole recomandate