Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Bebeluș de o lună, mort după ce a fost internat cu pneumonie. Părinții acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului

Bebeluș de o lună, mort după ce a fost internat cu pneumonie. Părinții acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului

Tragedie pentru o familie din Horești, Ialoveni. Bebelușul acestora a decedat subit la doar o lună de la naștere. Cazul tragic a avut loc în foarte scurt timp, iar întreaga familie acuză medicii de malpraxis, transmite Știri.md.

În ziua de 2 octombrie, mama a venit la spital cu bebelușul, acesta fiind răcit. Starea micuțului nu era gravă, femeia venind cu transportul public din Ialoveni până la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. La internare, mamei i s-a spus că micuțul are pneumonie și că i se vor administra antibiotice, după care i s-a făcut un șir de analize, medicii menționând că nu e în stare gravă, spun rudele.

În cursul nopții acestuia i s-a făcut rău și a decedat, iar mătușa bebelușului spune că din nas îi curgea sânge. Familia micuțului susține că este un caz de malpraxis, iar după deces părinților li s-a spus că și la cap ceva era în neregulă, fapt neobservat de medici când micuțul era încă viu.

Mai mult, mătușa susține că după deces, medicii au spus că bebelușul ar fi avut probleme cu inima de la naștere.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a confirmat decesul micuțului, însă a negat malpraxisul. „Copilul a fost internat cu broncho-pneumonie bilaterală, starea de gravitate medie. I s-a prescris tratament cu antibiotice, injecție. Copilul seara a mâncat, era conștient, iar pe la 3-4 dimineața mama a constatat că nu e în regulă. S-a efectuat resuscitarea, însă deja era prea târziu”, a declarat Maxim Cazacu. Totodată, ofițerul de presă a declarat că este o moarte subită din cauză necunoscută. Cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită în urma expertizei medico-legale.

Încă un caz în care medicii de la IMC sunt acuzați de malpraxis a avut loc pe 29 august. Marius Botnaru, un copil vârsta de 12 ani, a decedat în secția de reanimare a Institutului Mamei și Copilului (IMC), la mai puțin de o săptămână după ce a venit cu tatăl său pentru o simplă profilaxie deoarece suferea de pancreatită cronică. Detalii despre caz puteți vedea în acest video.

 

Foto simbol: publika.md

Share:

Articole recomandate