Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Condiții deplorabile într-o tabără din Ungheni, unde se odihnesc 300 de copii

Condiții deplorabile într-o tabără din Ungheni, unde se odihnesc 300 de copii

Pericol pentru sănătate la tabăra Pro Sănătate din Rădenii Vechi, Ungheni. 300 de copii, care se odihnesc acolo au parte de condiții deplorabile.

Potrivit postului Pro TV Chișinău, mobilierul este stricat, ferestrele căsuțelor din lemn sunt sparte, iar cearșafurile sunt vechi și murdare. De condiții de igienă nici vorbă - se spală în lighene. Directoarea taberei spune ca nu are bani pentru a schimba lucrurile, dar nici să închidă instituția nu poate.

Rodica Lupu, directoarea instituției, zice că nu sunt bani pentru reparația podelei. „Am cumpărat o sută de noptiere cu un an în urmă. Cearșafurile nu aș spune că sunt murdare…  Covoarele sunt spălat. Nu le-am spălat de câțiva ani, le spălăm cu forțele proprii”, a spus directoarea.

În odăi se face simțit un miros greu de vechi și de murdar, iar praful este destul de vizibil. Curățenie fac copiii de sine stătător.

Și la capitolul igiena personală lucrurile este grav. Conform graficului afișat pe ușa de la baie, copiii pot face duș doar de 3 ori pe săptămână, iar în fiecare seară se spală în lighene.  

Deși condițiile sunt deplorabile, copiii vin la tabăra, iar administrația nu o închide căci aceștia nu au unde să meargă în alta parte. Aici părinții achită doar 300 de lei din prețul total de 1600 de lei, restul sumei este compensată de Federația Sindicatelor.

La această tabără se duc copiii din familiile social-vulnerabile.

Share:

Articole recomandate