Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Familiile care găzduiesc refugiați din Ucraina vor primi o asistență financiară unică în valoare de 3500 lei

Familiile care găzduiesc refugiați din Ucraina vor primi o asistență financiară unică în valoare de 3500 lei

Familiile-gazdă din orașul Chișinău care găzduiesc refugiați din Ucraina vor primi o asistență financiară unică de 3 500 de lei (190 de dolari). Sunt eligibile persoanele care găzduiesc în prezent cel puțin doi refugiați din Ucraina, pentru o perioadă de minim o săptămână. 

Pentru a beneficia de ajutorul anunțat, familiile-gazdă se vor înregistra online pe platforma www.uahelp.md, completând pașii cu informația indicată, pentru ca ulterior să poată primi banii la oficiile Western Union.

Primăria municipiului Chișinău a identificat cinci oficii, în fiecare sector al capitalei, pentru înregistrarea online a acelor familii-gazdă (persoane) care nu au posibilitatea de a se înregistra de sine stătător.

Adresele oficiilor amplasate în sectoarele orașului:
-  Pretura Botanica (str. Teilor 10);
-  Pretura Buiucani (str. Mihai Viteazul 2);
-  Pretura Centru (str. Bulgară 43);
-  Pretura Ciocana (bd. Mircea cel Bătrân 4/3);
-  Centrul de plasament temporar a persoanelor refugiate Patria-Lukoil (str. Studenților 7/5).

Înregistrarea online pe www.uahelp.md va fi disponibilă din 15 aprilie, iar oficiile pentru înregistrarea online vor fi deschise de luni, 18 aprilie 2022.

De asemenea, este instituită și o linie fierbinte +373 60865841 (inclusiv Viber), unde persoanele interesate vor fi ghidate pentru utilizarea platformei „uahelp.md” și vor putea adresa întrebări, după caz.

Share:

Articole recomandate