Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În 2018, YouTube va elimina clipurile extremiste și violente, lucru îmbucurător pentru părinți

În 2018, YouTube va elimina clipurile extremiste și violente, lucru îmbucurător pentru părinți

După ce ani buni, celebrul site a fost ținta criticilor venite de la părinți, care spun că o mare parte a conținutului acestui site popular nu e potrivit pentru copii, tabăra adulților, se pare, că a obținut victorie: compania a decis să facă site-ul mai sigur. Astfel, începând cu anul 2018,  Youtube intenționează să crească numărul angajaților, care analizează și elimină materialele violente sau extremiste de pe platforma video, acțiune ce va micșora și din temerile părinților asupra conținutului cu care intră în contact copiii lor.

E suficient să tastezi un singur cuvânt cheie pe Youtube și vei da peste milioane de filmulețe indecente. Asta le dă frisoane părinților, ale căror odrasle stau ore în șir în față computerului.

Pentru a micșora aceste preocupări ale părinților, în 2017 a fost introdusă opțiunea „safety mode”( modul de siguranță), pe care o poți activa mergând în josul paginii de youtube. Opțiunea dată permite blocarea unor filmulețe pe care cei mici nu trebuie să le vadă.

Cu toate acestea, într-o postare scrisă pe blogul său, Susan Wojcicki, CEO al YouTube, avertizează că numărul videoclipurilor needucative sau cu conținut nepotrivit, a crescut: „În ultimul an, am văzut o creștere semnificativă a actorilor răi care încearcă să exploateze platforma noastră, să împărtășească conținuturi extremiste și să difuzeze dezinformări, să se implice în creatorii noștri, să abunde platforma noastră cu videoclipuri care se maschează ca conținut favorabil familiei, dar nu sunt”, a menționat acesta.

Astfel, YouTube ia măsuri ferme pentru a-și proteja utilizatorii împotriva conținutului necorespunzător, prin politici mai stricte și prin echipe mai mari de aplicare a acestora.

În 2018 numărul angajaților va fi mărit considerabil, iar informația va fi cenzurată mult mai bine.

„Acționăm de asemenea ferm împotriva comentariilor, lansând noi instrumente de moderare a comentariilor și, în unele cazuri, eliminând cu totul comentariile", a spus Susan Wojcicki.

Potrivit Agerpres, YouTube a dezvoltat deja un program automat pentru identificarea clipurilor cu conținut extremist, iar acum vrea să facă același lucru cu clipurile care încurajează discursul bazat pe ură sau care nu sunt potrivite pentru copii.

Sursa: agerpres.ro, stirileprotv.ro, youtube-creators.googleblog.com

Sursa foto: perfecte.ro

Share:

Articole recomandate