În Italia, părinții care își încurajează copiii să fie vegani ar putea face închisoare

În Italia, părinții care își încurajează copiii să fie vegani ar putea face închisoare

Părinții ar putea primi pedeapsa cu închisoarea dacă își îndeamnă copiii să devină vegani. S-a realizat un proiect de lege în acest sens.

„Alimentația vegană, din care sunt excluse toate produsele de origine animală, este considerată un comportament iresponsabil și periculos, iar dacă adulții își hrănesc astfel copiii pot sta chiar și patru ani în spatele gratiilor”, se precizează în inițiativa legislativă. Elvira Savino, parlamentarul din Italia care a inițiat acest proiect de lege, susține că s-a inspirat de la cazurile de minori din Italia care au ajuns malnutriți din cauza acestei alimentații pe care o consideră deficientă în fier, zinc și alte vitamine esențiale celor mici.

"Nu am nimic împotriva veganilor sau veganismului atât timp cât este o decizie a adulților'', a declarat ea, miercuri, într-un interviu acordat Reuters. ''Mi se pare absurd că unor părinți li se permite să își impună voința în acest sens copiilor lor, într-un mod aproape fanatic, religios, de multe ori fără cunoștințe științifice sau medicale corespunzătoare'', a declarant Elvira, potrivit agerpres.ro.

Momentan, doar în Italia a fost inițiat un asemenea proiect de lege.


Foto: rawdia.ro

Adaugă comentariu