Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Încep reformele în Sănătate? 43 de ambulanțe vechi vor fi scoase de pe linie

Încep reformele în Sănătate? 43 de ambulanțe vechi vor fi scoase de pe linie

La moment parcul de autospeciale al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) e constituit din 430 de unități care e încă departe de numărul suficient pentru a acoperi tot necesarul. 170-180 mașini sînt permanent pe linie, scrie noi.md

Despre asta scrie ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook. Potrivit ministrei, la ora actuală, aproape 100 de mașini sînt la reparație, astfel munca celor rămase la datorie este dificilă, mai ales că din numărul total de ambulanțe, 43 sînt „UAZ-ri de tip vechi, ruginite și vai de ele, în care iarna e Polul Nord, iar vara - căldură ca în Sahara”.

„Desigur toate deservesc sate, adesea cele mai îndepărtate, cu drumuri proaste de acces. Că satul nostru, sărmanul, toate le rabdă! Dar și pacientul, și șoferul de ambulanță, și echipa medicală rabdă la pachet cu satul. Probabil fostei administrații a CNAMUP îi păsa mai mult de metal și nu de oameni, principalul era ca pe drumurile hodorogite din sate să nu distrugă ambulanțele mai bune. Că se distrugeau oamenii, oare mai conta?

Am promis colegilor cînd am fost în vizită la substația de AMU din Soroca pe 9 Iunie că voi analiza subiectul retragerii vechiturilor și dotării cu mașini noi și voi reveni cît pot de repede. Am revenit.

Astăzi am dispus ca absolut toate UAZ-rile să fie retrase de pe linie. Toate 43. Unele vor fi casate imediat, într-o așa stare au ajuns, altele vor trece la rezerve pentru situații eventuale.

Împreună, vom schimba lucrurile. Din simplul motiv că așa nu se mai poate. Pentru colegii medici am o singură rugăminte - compasiune și atitudine profesionistă față de pacienți”, scrie Nemerenco.

Share:

Articole recomandate